Meglerhuset ABG Sundal Collier blir ny hovedaksjonær i folkefinansieringselskapet Kameo gjennom en strategisk investering.

Etter å ha vært satt på hold i påvente av nødvendige tillatelser, har Kameo sikret seg en base på 7500 gjeldsinvestorer og lånt ut over 300 millioner kroner de siste to årene.

– Analysert lenge

Nå skal ABG bidra til å løfte selskapet videre.

– Vi har analysert crowdfunding (folkefinansiering, red.anm.) lenge og er overbevist om at dette er et segment som kommer til å vokse kraftig, sier påtroppende ABG-sjef Jonas Ström til DN.

Managing partner i ABG Sundal Collier Sverige, Jonas Ström (t.v.), og Kameo-gründer Sebastian Martens Harung.
Managing partner i ABG Sundal Collier Sverige, Jonas Ström (t.v.), og Kameo-gründer Sebastian Martens Harung. (Foto: ABG)

Han mener det finnes et sterkt behov for finansiering av mindre virksomheter på en kostnadseffektiv måte. Samtidig er bankene mindre interesserte i små låntagere, og mindre virksomheter blir ofte for små for obligasjonsmarkedet, påpeker ABG-toppen.

– Vi ser at Kameo perfekt utfyller våre tjenester. Vi er en stor aktør i obligasjonsmarkedet, og gjennom denne investeringen kan vi også arbeide mot mindre virksomheter, sier Ström.

Fanges opp tidligere

I tillegg til å kunne tilby folkefinansiering gjennom Kameo, ser ABG potensial i å hjelpe virksomhetene med å vokse, som igjen vil kunne gjøre dem til større kunder av meglerhuset.

– Visse selskaper vi kommer i kontakt med er gjerne i en for tidlig fase for en relativ stor investeringsbank som ABG. I stedet for å miste relasjonen med dem, kan vi støtte dem gjennom Kameo, sier Ström.

Den strategiske investeringen i Kameo supplerer ABGs tidligere investering i analyse- og distribusjonsplattformen Introduce Sponsored Research.

– Dette er tydelige grep for å utvide vårt tjenestetilbud og vår distribusjon i flere kanaler. Vi ser åpenbare synergier mellom Introduce og Kameo, der virksomhetene gjennom begge kanaler kan få tilgang på finansiering og analysedekning, sier Ström.

Gründer og daglig leder Sebastian Harung i Kameo vil ekspandere virksomheten til å dekke hele Norden.

– Kameo vokser raskt, og vi opplever sterk interesse fra både små og mellomstore virksomheter som trenger kreditt og investorer som er på jakt etter attraktive investeringsmuligheter. Med ABG Sundal Collier som vår største aksjonær og partner er vi klare for å ta neste steg og utvikle virksomheten til en virkelig nordisk plattform, sier Harung i en melding.

ABG ønsker ikke å kommentere eierandelen utover at den er mindre enn 50 prosent. Meglerhuset har også en opsjon på øke andelen, men ikke på hele selskapet, ifølge Ström.

ABG-toppen, som i dag er managing partner i ABG Sverige, er innstilt som ny konsernsjef i ABG etter Knut Brundtland, som går over i rollen som arbeidende styreleder per 1. mai.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.