Utleieselskapet Airbnb søker om børsnotering, og har sendt inn søknaden til det føderale tilsynet Sec. Det skriver selskapet på sine sider.

Selskapet vil ikke ut med hvor mange aksjer som ville bli tilbudt eller prisen på dem. Selve børsnoteringen vil finne sted etter at Sec har behandlet søknaden.

Utsatt på grunn av korona

Tidligere i august meldte flere amerikanske medier at Airbnb planla å søke om børsnotering i løpet av måneden. Boligutleieportalen har hatt planer om å gå på børs lenge, men etter koronavirusets utbrudd i midten av mars, satte de dem på vent.

Airbnb permitterte i mai nesten 1900 ansatte, eller omtrent 25 prosent av de ansatte i selskapet. Flere kortsiktige utleieverter har også klaget på for sent eller manglende betaling fra Airbnb, som ifølge kilder avisen Wall Street Journal har vært i kontakt med har samlet opp stor gjeld som følge av virussituasjonen.

Ifølge CNBC ble selskapet verdsatt til 18 milliarder dollar etter sin siste kapitalinnhenting i april - en måned etter koronavirusets herjinger rammet markedene. Det var halvparten av det selskapet var verdt i 2017.

Airbnb er et utleieselskap som ikke eier eiendom. Selskapet fungerer heller som en megler mellom utleier og leietaker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.