– Det er viktig for oss at våre kunder har tillit til oss og vet hva vi står for. Vi vedtar derfor gebyret raskt for å gjenopprette tilliten. Ved å legge saken bak oss på et tidlig tidspunkt, kan vi fokusere kreftene på fullt ut å levere en best mulig tjeneste til våre kunder, sier administrerende direktør i Sector Alarm as, Kim Grove-Knutsen i en pressemelding.

Selskapet avviser likevel at det har vært et samarbeid mellom Versiure og Sector Alarm.

– Sector Alarm opplever at det alltid har vært hard konkurranse mellom selskapene, skriver selskapet.

Ifølge Konkurransetilsynet har selskapene samarbeidet om ikke å selge boligalarmer til hverandres kunder i perioden 2011 til 2017, samt delt norske kunder mellom seg. Gebyrer som ble varslet var på 425 millioner.

– Etter å ha gjennomgått tilsynets varsel, ser vi at noe av kontakten kan forstås på en uheldig måte, skriver selskapet.

DN har vært i kontakt med Kim Grove-Knutsen. Han vil ikke kommentere hva selskapet legger i at kontakten mellom selskapene kan forstås på en uheldig måte eller hvilke konsekvenser et gebyr på 425 millioner vil ha for selskapet.

–Utover det som står i pressemeldingen vil vi ikke kommentere saken, sier Grove-Knutsen.

Da gebyret ble varslet skrev Konkurransetilsynet i en pressemeldingen at saken har stor betydning for de to selskapenes boligalarmkunder i Norge, siden de kan ha betalt for mye for sin boligalarm.

– Vi har omfattende dokumentasjon og beviser i saken, og vår foreløpige vurdering er at det har vært svært tett kontakt mellom selskapene gjennom flere år, sa konkurransedirektør Lars Sørgard til DN.

– Vi har samarbeidet fullt ut med Konkurransetilsynet, og har først nå fått beskjed om deres foreløpige vurderinger – som vi er sterkt uenige i. Nå skal vi gå nøye igjennom disse vurderingene, før vi sender et detaljert svar tilbake, skrev pressesjef Glenn Støldal i Verisure i en epost til DN.

Etter fredagens avgjørelse fra Sector, skriver Støldal følgende:

–Vi kjenner ikke til hvilke vurderinger Sector Alarm måtte ha gjort for å komme frem til sin beslutning. Vi noterer oss at Sector Alarm understreker at det ikke har vært noe ulovlig samarbeid mellom selskapene. Vi har vært, og er fortsatt, av samme oppfatning.

Han sier at konkurransen i det norske markedet har vært tøff i hele perioden tilsynet har vurdert, og står fast på at selskapet er svært uenige i Konkurransetilsynets foreløpige vurderinger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.