Enkelte av aksjonærene i Sector Alarm inngikk onsdag en avtale om å selge 30 prosent av aksjene i alarm- og sikkerhetsselskapet til oppkjøpsfondet KKR, et ledende globalt investeringsselskap.

Nyheten kommer kort tid etter at Sector Alarm valgte å vedta boten på 425 millioner selskapet fikk for ulovlig samarbeid med konkurrenten Verisure.

– Salget av aksjer i Sector Alarm er en prosess som har pågått over lang tid. Varsel om forelegg fra Konkurransetilsynet ble kjent forrige uke, også for oss, og vi valgte å betale det varslede forelegget før endelig vedtak. Det er ingen sammenheng mellom salgsprosessen og forelegget, sier kommunikasjonssjef Sissel Eckblad i Sector Alarm til DN.

Sector Alarms grunnlegger, Jørgen Dahl, fortsetter som majoritetseier og konsernsjef i selskapet. Ifølge siste tilgjengelige årsregnskap eier Dahl indirekte over 87 prosent av aksjene i Sector Alarm.

– Hovedprinsippet er at alle aksjonærene selger 30 prosent av sin beholdning, sier finansdirektør Bjørnar Bukholm i Sector Alarm på spørsmål om hvem som selger seg ned.

Han vil ikke kommentere hva KKR betaler for aksjene.

Stoppet salg til Ferd

Da Sector Alarm Holding i 2017 kjøpte 15 prosent av sine egne aksjer fra gründer Jørgen Dahl ble dette gjort til en kurs som verdsatte hele Sector Alarm til 8,3 milliarder kroner.

Bakgrunnen for transaksjonen i 2017 var at Jørgen Dahl havnet i en rettsfeide med fire andre aksjonærer etter at han stoppet et salg av 15 prosent av Sector Alarm til investeringsselskapet Ferd. Det endte med at Dahl selv måtte kjøpe aksjene, før de senere ble solgt til Sector Alarm Holding.

Nå får Sector Alarm like fullt en stor institusjonell investor inn på eiersiden, men denne gang er det altså ikke Ferd, men amerikanske KKR.

– KKR vil tilføre unik økonomisk og industriell kompetanse og innsikt, som vil utfylle vår eksisterende kompetanse og forbedre vår innovasjon, produkt- og serviceutvikling til glede for våre kunder og våre medarbeidere, sier Dahl, Sector Alarms grunnlegger og konsernsjef i en pressemeldingen.

Transaksjonen vil bli gjennomført i tredje kvartal 2019.

– Imponert over selskapet

Sector Alarm er et at Europas ledende sikkerhetsselskaper og leverer alarmløsninger til boliger og bedrifter. Selskapet har over 530 000 kunder fordelt på seks land.

– Det at vi er i stand til å tiltrekke oss en verdenskjent investor som KKR i Sector Alarm er vi stolte av, sier Dahl.

KKR vil støtte Sector Alarm i gjennomføringen av sin nåværende vekststrategi og i selskapets fokus på fortsatt effektiv drift.

– Vi er svært imponert over selskapet Jørgen og hans team har bygget og ser frem til å investere i Sector Alarm. Selskapet har en unik kultur og har hatt imponerende vekst over lang tid, sier Mattia Caprioli og Hans F. Arstad fra KKR i pressemeldingen.

Bot for samarbeid

Det var mandag i forrige uke at Konkurransetilsynet varslet gebyrer på 784 og 424 millioner kroner til henholdsvis Verisure og Sector Alarm for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer.

Ifølge Tilsynet har selskapene samarbeidet om ikke å selge boligalarmer til hverandres kunder i perioden 2011 til 2017, samt delt norske kunder mellom seg.

Verisure og Sector Alarm er de største boligalarmaktørene i Norge. Den varslede boten er den nest største boten Konkurransetilsynet har gitt noensinne, bare fire millioner under den historiske boten Telenor fikk i 2018 for brudd på konkurransereglene.

Selv om Sector Alarm valgte å vedta boten avviser selskapet at det har vært et samarbeid mellom Verisure og Sector Alarm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.