Lagerselskapet Self Storage Group har hyret finansiell rådgiver og vurderer strategiske alternativer.

Lagerselskapet Self Storage Group var opp fire prosent på Oslo Børs fredag ettermiddag. Kursoppgangen kom etter at selskapet sendte en børsmelding om at det har hyret meglerhuset Carnegie som finansiell rådgiver og advokatfirmaet Schjødt til å gjøre en «strategisk gjennomgang».

«Styret i Self Storage Group har besluttet å gjennomføre en strategisk gjennomgang for å utforske alle tilgjengelige alternativer for å maksimere aksjonærverdier og sikre likebehandling av aksjonærer», skriver selskapet i meldingen.

Meldingen kommer etter at Self Storage Group 17. januar i år meldte at selskaper kontrollert av investoren Øystein Stray Spetalen 16. januar hadde solgt alle sine aksjer som tilsvarte 22,3 prosent av selskapet. Etter Spetalens salg har kurset steget 11 prosent. Kursen har klatret 67 prosent siste året.

Runar Vatne ny styreleder

17. januar ble det flagget at det amerikansk-britiske fondet Centerbridge Partners hadde kjøpt 23,3 prosent av selskapet. Centerbridge har foreløpig ingen representanter i Self Storage Group-styret.

Etter at Spetalen solgte seg ut trakk hans våpendrager Martin Nes seg som styreleder i Self Storage Group med umiddelbar virkning.

Ny styreleder Runar Vatne i Self Storage Group har ikke svart på DNs henvendelser. Vatne har etter fredagens kursoppgang aksjer til en verdi av 109 millioner kroner.

– Vet ikke om det er friendly eller ikke

Investor Kjetil Holta er selskapets 11. største aksjonær med verdier for 52 millioner kroner i selskapet.

– Det er veldig bra fart i den aksjen i dag. Nå er den opp fire kroner siden Spetalen solgte, men det har vært mye fart i den aksjen i det siste, sier Holta.

– Vi kjøpte oss inn på børsnotering og investerte for å ha det som en langsiktig, trygg post. På kort sikt er mye av potensialet tatt ut, det er blitt litt blåst opp, men det er et bra selskap med bra konsept og en trygg plass å sette sparepengene hvis man har litt perspektiv på det, legger han til.

Holta har ingen representanter i styret og vet ikke om han skal se på meldingen som en gryende konflikt mellom styret og den nye hovedaksjonæren eller ikke.

– Jeg er ikke forberedt på å tolke det. Jeg vet ikke om det er «friendly» eller ikke. Det kan være både «hostile» mot den nye hovedaksjonæren og vennlig, sier Holta.

Self Storage Group ble børsnotert i oktober 2017 og har i dag 2,5 milliarder kroner i markedsverdi.

Gründere positive til ny aksjonær

Fabian Emil Søbak (33) er daglig leder i Self Storage Group, og selskapet ble gründet av ham selv og hans far Gustav Sigmund Søbak (65).

Fabian Søbak kontrollerer aksjer til en verdi av 288 millioner kroner i Self Storage Group og er nest største aksjonær.

- Vi ser bare positivt på at Centerbridge har kommet inn som aksjonær, sier Søbak.

Han ønsker ikke å kommentere styrets beslutning utover børsmeldingen som er sendt. Hans far sitter i styret.

Finansiell rådgiver Petter J. Hagen i Carnegie og finansdirektør Cecilie Hekneby i Self Storage Group ønsker ikke å kommentere styrets beslutning om strategisk gjennomgang utover det som står i børsmeldingen. En talsmann for Centerbridge Partners opplyser at fondet av prinsipp ikke kommenterer slike saker. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.