Silver nekter å føye seg etter Finansdepartementets avslag på forlenget frist på konsesjonssøknaden. og ber Oslo tingrett om hjelp til å stoppe dem.

Silver leverte torsdag inn begjæring til Oslo byfogdembete for å hindre Finansdepartementet å sette selskapet under offentlig administrasjon  
Silver leverte torsdag inn begjæring til Oslo byfogdembete for å hindre Finansdepartementet å sette selskapet under offentlig administrasjon  

«Silver overleverte torsdag morgen en begjæring til Oslo byfogdembete om midlertidig forføyning med forbud mot at staten fatter vedtak om å sette Silver Pensjonsforsikring as under offentlig administrasjon», skriver Silver i en melding torsdag ettermiddag.

– Grunnlaget er at offentlig administrasjon vil gjøre uopprettelig skade, samt at innføringen både er grunnlovsstridig og i strid med den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, ifølge styreleder Stig Grimsgaard Andersen i Silver.

Vil unngå tap av pensjon

Silver skriver i meldingen at Finanstilsynet i dag har anmodet om at foretaket bør settes under offentlig administrasjon.

– Offentlig administrasjon vil lede til avvikling av Silvers virksomhet og ha umiddelbare, irreversible virkninger for Silvers kunder. Nåværende pensjonister risikerer at pensjonsutbetalinger fra Silver stopper opp, og arbeidstagere med fripoliser i Silver risikerer at verdien av fripolisene nedskrives med 30–40 prosent, sier Grimsgaard Andersen.

Og legger til:

– Disse brutale inngrepene i folks økonomiske trygghet kunne vært unngått. Det er en unødvendig og særnorsk innføring av nye EU-regler som er årsak til at staten hindrer Silvers fortsatte eksistens.

Finansdepartementet har ingen kommentar til denne saken utover at seniorrådgiver Kristina Storeng bekrefter at de har mottatt begjæringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.