Dramatikken rundt Silver toppet seg i helgen etter at Finansdepartementet fredag kveld satt pensjonsforsikringsselskapet under administrasjon.  Det er første gang at et livselskap blir satt under administrasjon i Norge. 

De ansatte måtte holde seg unna

Med det samme beslutningen fra Finansdepartementet var tatt, rykket administrasjonsstyret oppnevnt av Finanstilsynet inn. De ansatte ble bedt om å forlate pc'ene og ikke gå inn i systemene. 

Partner i advokatfirmaet Arntzen de Besche, Sven Ivar Steen, er leder av det nye styret. 

– I helgen har vi jobbet med å sikre informasjon og få oversikt, sier Steen. 

Gikk på dagen

De Silver-ansatte fortsetter i sine jobber, men administrerende direktør Mikkel Berg, som har stått som en frontfigur for selskapet siden etableringen i 2005, «trådte tilbake» søndag kveld, ifølge en melding fra det nye styret.

– Det var ikke uventet. Det var et ryddig møte med det nye styret i går kveld, sier Mikkel Berg i en kommentar i formiddag. Steen takker i en melding Berg for et godt samarbeid gjennom helgen. Bjørn Østbø, tidligere leder i Vital Forsikring, er ansatt som ny administrerende direktør. 

Berg fratrer med umiddelbar virkning. 

– Nå setter jeg meg på toget til fjells, sier en tydelig sliten Berg til DN. Han og Silver-styret, med styreleder Stig Grimsgaard Andersen har hatt et svært hektisk halvannet år for å få på plass en løsning for Silver.

Kranglet i helgen

Ifølge Berg og Grimsgaard Andersen var selskapet nær å få på plass en løsning ved å opprette et nytt selskap i Liechtenstein, og mente Finansdepartementet burde hatt mer tålmodighet før de satt selskapet under administrasjon.

Finansdepartementet har på sin side- i sjeldent tydelige ordelag – sagt at de ikke så konturene av en løsning fra Silver, og at de av hensyn til kundene valgte å sette selskapet under administrasjon. (Vilkår)


Trump om seg selv: – Jeg tror aldri en annen president har fått til så mye på så kort tid
Donald Trump oppsummerer sine første uker som president.
01:02
Publisert: