- Vi er sjokkert og forbannet. Statens vedtak om å sette Silver under administrasjon kaster rått og hensynsløst 20.000 pensjonskunder ut i stor og lang usikkerhet, mener Stig Grimsgaard Anderssen.

Han er tidligere styreleder i Silver, og nå representant for aksjonærene pensjonsforsikringselskapet.

Fredag meldte Finansdepartementet at Silver settes under offentlig administrasjon. Ifølge departementet manglet pensjonsforsikringsfondet tre milliarder kroner ved fjorårets slutt.

– Silver har fått flere sjanser til å innhente kapital og finne løsninger som sikrer kundenes pensjoner. Det har de ikke klart, forklarte settestatsråd Sylvi Listhaug.

- Ignorerer rettsbehandlingen

Grimsgaard Anderssen mener «regjeringen velger å ignorere rettsbehandlingen i Oslo byfogdembe» når de setter Silver under offentlig administrasjon.

I en melding skriver han fredag at Silver torsdag morgen leverte begjæring om midlertidig forbud mot statlig overtakelse til Oslo byfogdembete. 

Byfogden besluttet å ta opp begjæringen til behandling og innkalte Silver og Finansdepartementet til rettsmøte. Dette skulle finne sted i uke 10 eller 11, ifølge Grimsgaard Anderssen.

- Når staten ikke engang viser kundene i Silver respekt ved å vente på en avgjørelse i rettsapparatet om en slik overtakelse vil være Grunnlovsstridig, peker dette igjen på en stat som slett ikke ønsket noen løsning for selskapet, mener den tidligere styrelederen.

Gir ikke opp

Eierne sitter fredag kveld samlet for å vurdere situasjonen og mulige rettslige skritt.

- Vår oppgave har alltid vært å ta vare på kundene våre. Det vil fortsette. Hver eneste mulighet skal være uttømt før vi gir opp kampen. Det innebærer også nye rettslige skritt, avslutter Grimsgaard Andersen.

I en mail til NTB skriver Finansdepartementet at det ikke er Frp eller Finansdepartementet som har stått for et pensjonsran. 

«Silver har gjennom mange år gitt sine kunder lovnader som det nå viser seg at de ikke kan holde», heter det i mailen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Blair maner til kamp mot Brexit
Britenes tidligere statsminister Tony Blair maner til kamp mot brexit og oppfordrer britene til å gjøre opprør mot beslutningen om å forlate EU.
01:34
Publisert: