Musikkprodusenten Sindre Timberlid Jenssen fra Nittedal føyer seg inn i rekken av mange nordmenn som det siste året har skaffet seg en anselig millionformue ved å satse på kryptovaluta. Jenssen og forloveden Marianne Holen (27) satset «alt» på kryptovaluta i 2016 og i fjor. Det ga dem en samlet ligningsformue på over 20 millioner kroner i fjor og en samlet inntekt på over ti millioner kroner.

– Målet med investeringen var å få egenandel til boligen, men så gikk det jo litt bedre enn forventet, forteller Jenssen hjemme fra sofaen i Nittedal i et intervju med Dagens Næringsliv tidligere i høst.

I vinter kjøpte paret like godt en hel bolig kontant – utelukkende finansiert av penger fra bitcoin og andre kryptovalutaer.

Ferske ligningstall viser at Jenssen i fjor tjente fem millioner kroner, og hadde en formue på ti millioner kroner. Tall fra Skatteetaten som DN har fått tilgang til viser at nordmenn rapporterte inn kryptovaluta for fem milliarder kroner på sine selvangivelser i fjor.

Tømte BSU-en

– Det har føltes litt lett. Det er sikkert derfor jeg jobber så hardt med musikkstudioet. Jeg vil ikke være han som bare var heldig en gang, sier Sindre Timberlid Jenssen.

Jenssen hadde for mange år siden hørt om bitcoin, men valgte ikke å investere. Men i 2016 viste en kamerat ham at verdien på bitcoin hadde doblet seg over natten.

– Da tenkte vi at vi bare måtte satse, så vi kjøpte for 30.000 kroner. Vi har verdens beste fallnett her i Norge, så en månedslønn hadde vi råd til, tenkte vi, sier Jenssen.

Investeringen gikk såpass bra at han og samboeren gikk til banken og tømte BSU-en sin på 120.000 kroner, til tross for at skattefradragene måtte tilbakebetales, og satte alt i verdens nest største kryptovaluta ethereum.

– Hun damen i banken sa: «Du må ikke finne på å ta ut det her», forteller Jenssen.

I løpet av få dager doblet investeringen seg i verdi. Deretter fikk han tips av en kamerat om en kryptovaluta som het Raiblocks. Paret tok rundt 100.000 kroner av gevinsten fra ethereum, og satte i Raiblocks. På det meste var gevinsten oppe i 20 millioner kroner.

– Vi sa ikke hva vi skulle bruke pengene fra BSU-en til, men nå har jeg litt lyst til å ringe damen i banken å si at min boligspareplan fungerte bedre enn din, sier Jenssen og ler.

Han har tatt en del gevinst hittil i år, men har fortsatt litt kryptovaluta og skal fortsette med det.

– Sover bedre om natten

I fjor betalte Jenssen 1,3 millioner kroner i skatt. Det er 1,3 millioner kroner mer enn han betalte i 2016.

– Jeg har en filosofi om at man sover bedre om natten hvis man betaler det man skal. Jeg er dessuten glad i den norske sykehusordningen som fungerer utmerket og betaler med glede for den. I tillegg så er jo musikkbransjen voldsomt subsidiert, og det nyter jeg jo godt av, forteller han.

– Hadde du klart å unndra deg skatt?

– Ja.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gasellekonferansen
01:08
Publisert: