Fondet Sissener Canopus har solgt seg ned i Facebook med «betydelig gevinst». Det kommer frem i månedsrapporten for mars.

– Vi solgte 1/3 av vår beholdning av Facebook-aksjer, det vil si 25.000 aksjer. Vi kjøpte dem for noen år siden og gevinsten er på rundt 75 dollar per aksjer, sier investor og forvalter Jan Petter Sissener

Fondet innkasserer dermed rundt 1,9 millioner dollar – eller omlag 15 millioner norske kroner - på salget av aksjene.

– Risikomessige årsaker

Sissener forklarer at årsaken til nedsalget er den såkalte Cambridge Analytica-skandalen, som de siste ukene har vokst i omfang.

Facebook har varslet at selskapet kan ha hatt tilgang til så mange som 87 millioner profiler. Data fra disse profilene skal ha blitt brukt i valgkampanjen til Donald Trump. Krisen har ført til at Facebook-aksjen har rast på børsen.

– Man blir jo usikker på hva som blir konsekvensene av denne støyen. Av risikomessige årsaker, valgte vi å ta litt gevinst, sier Sissener.

Langsiktig tro

Forvalteren understreker at han fremdeles har en langsiktig tro på selskapet.

– Facebook er dominerende på sosial media, og selskapet kommer til å fortsette å ta en betydelig del av annonseinntektene i årene som kommer. Det gjelder også deres datterselskaper, som for eksempel Instragram, sier han og tilføyer:

– Denne situasjonen er kanskje blitt litt overdramatisert, men vi får se hva konklusjonen blir.

Facebook-aksjen er ned 9,25 prosent hittil i år. Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg i vil i sin forklaring for Kongressen påta seg ansvaret for skandalen, skriver CNBC. Aksjen stiger rundt 1,7 prosent etter at dette ble kjent.

Siden børsnoteringen i 2012, har prisen per aksje steget med over 300 prosent.

Mindre justeringer

Ellers ble det foretatt «mindre justeringer» i Canopus sin portefølje i mars. Verdier på til sammen rundt 2,7 milliarder forvaltes gjennom fondet.

Hittil i år har fondet en nedgang på 1,04 prosent, mot en nedgang i den norske OBX-indeksen på 0,89 prosent.

– Norge utgjør bare 40 prosent av investeringene og internasjonale markeder er ned mer enn Oslo Børs. Nå er markedene som de er. Jeg tror vi skal være fornøyd med å kun ha tapt én prosent, sier Sissener.

Gråbeins Gadget Guide – Skal du først ha hjemmekino kan du like gjerne gjøre det skikkelig
Gråbein tester ut Denon AVC-X8500H – en hjemmekinoforsterker med 13 surroundkanaler for skikkelig kinolyd hjemme.
02:39
Publisert:

Cambridge Analytica, som eies av SCL (Strategic Communication Laboratories), sitter på store mengder data basert på personlighetstester spredt gjennom Facebook.(Vilkår)