Saken er oppdatert etter publisering. Se endringslogg i bunnen av artikkelen.

Fredag kveld møtte Magnus Carlsen (29) sjakklegenden Garry Kasparov (57) for første gang på 16 år i en offisiell turnering. Sist gang de møttes var Carlsen kun 13 år gammel, og det ble hans store gjennombrudd i sporten.

Fredagens parti endte derimot med remis, etter en tabbe fra Carlsen.

På den økonomiske fronten har det derimot vært få nedturer for den mangeårige verdenseneren i sjakk, som har gått jevnt med overskudd de siste årene.

Tar utbytte

I 2019 ble Carlsen verdensmester i både hurtigsjakk og lynsjakk og selskapet hans gikk nok en gang med solid overskudd. Nå har han tatt utbytte fra selskapet, på 20 millioner kroner.

Kjempeutbyttet, som også Nettavisen har omtalt, kommer frem i det ferske årsregnskapet for sjakkstjernenes selskap Magnuschess as. Dette til tross for at Carlsen leverte et svakere resultat enn året før.

Resultat før skatt endte på 6,6 millioner kroner, ned fra 8,9 millioner i 2018. Fjorårets omsetning på 12,8 millioner kroner er en nedgang på rundt 4,5 millioner fra året før.

Selskapets egenkapital er nå på 18,3 millioner kroner. Dette er første gang har tar utbytte fra selskapet som ble opprettet i 2006.

Magnus Carlsen eier 85 prosent av selskapet, mens faren Henrik, som er daglig leder og styreleder, eier resten.

Nettvekst

Gjennom Magnuschess eier Carlsen rundt 16 prosent av Play Magnus, som har vokst seg til et av verdens ledende sjakkselskaper og omsatte for 32 millioner kroner i fjor. Administrerende direktør i Play Magnus Andreas Thome sa til DN i sommer at koronakrisen har ført til at flere ønsker å lære sjakk på nett, og han kunne melde at «veksten så langt i år har vært formidabel».

Carlsen investerer også i blant annet norske gründerselskaper gjennom fondet Idekapital, som manageren hans gjennom ti år, Espen Agdestein, har vært med å starte.

I april sikret Carlsen seg en luksusleilighet på Tjuvholmen, og ifølge eiendomsregisteret betalte Carlsen 19,8 millioner kroner for denne.

Endringslogg: DN skrev i første versjon av saken at det er første gang Magnus Carlsen har tatt utbytte fra selskapet. Det medfører ikke riktighet. Carlsen tok til sammen ut 25 mill. i utbytte fra selskapet i 2015 og 2016.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.