Skagen-fondet Kon-Tiki har siden slutten av september i fjor solgt seg gradvis ned i Norwegian. Før nedsalget eide fondet 700.000 aksjer i flyselskapet og var syvende største aksjonær.

Aksjen føk i været

Først solgte fondet 100.000 aksjer i september, og deretter 351.864 aksjer fordelt på tre salg i slutten av november og desember. Nå viser en fersk aksjonæroversikt at fondet går ut av listen over de 50 største aksjonærene, som betyr at det sitter på færre enn 75.000 aksjer. Fondet kan dermed også ha solgt seg helt ut av selskapet.

Norwegian-aksjen føk fredag i været etter at flyselskapet la frem positive trafikktall som viste at det fløy 12 prosent flere passasjerer i desember. Aksjen steg 20 prosent til 228,2 kroner ved børsslutt fredag. Den siste måneden er aksjen opp rundt 32 prosent.

Kan ha solgt for 56 millioner

Det er et par dagers etterslep på listene over de største aksjonærene på Oslo Børs, og det er derfor usikkert nøyaktig når porteføljeforvalter Knut Harald Nilsson solgte aksjene, og om fondet fikk med seg gevinsten på fredagens aksjehopp.

– Jeg har ingen kommentarer til salget, sier Nilsson.

Dersom fondets hovedforvalter kvittet seg med alle Norwegian-aksjene til sluttkurs 228,2 kroner fredag tilsvarer det et salg på 56,6 millioner kroner, mens aksjene ble solgt for 47,1 millioner kroner basert på torsdagens sluttkurs.(Vilkår)