Skandiabanken kaller inn til ekstraordinær generalforsamling etter forslag fra hovedaksjonæren Altor om at det innføres et aksjekjøpsprogram rettet mot ansatte og styremedlemmer, med unntak av styremedlem ansatt i Altor.

Som følge av dette foreslås det at styret gis fullmakt til å til å forhøye aksjekapitalen i banken med inntil 50 millioner kroner ved nytegning av aksjer.

Altor-topp og Skandiabanken-styremedlem Hugo Maurstad.
Altor-topp og Skandiabanken-styremedlem Hugo Maurstad. (Foto: Pressebilde)

«Begrunnelsen er at styret ønsker å ha mulighet til å utstede aksjer i forbindelse med (i) oppkjøp, (ii) et aksjekjøpsprogram for ansatte og styremedlemmer, og (iii) andre selskapsformål».

I tillegg foreslås det en aksjetilbakekjøpsfullmakt begrenset til fem prosent av aksjekapitalen.

«Formålet med fullmakten er å gi selskapet anledning til å gjennomføre tilbakekjøp av aksjer for å optimalisere selskapets kapitalstruktur og bruk i forbindelse med introduksjon av aksjekjøpsprogrammene (herunder ved salg av egne aksjer til de ansatte eller styremedlemmene) og andre selskapsformål», heter det.

Oppkjøpsfondet Altor er største aksjonær i Skandiabanken og kontrollerer 25 prosent gjennom to av sine fond.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gasellevinner i Rogaland: - Vi valgte rett fra havets ressurser
Norwegian Pharma satset på fiskeolje.
00:44
Publisert:
Nye norske sedler: - Du skylder meg en torsk
Norges neste serie med sedler er ferdig designet og stilles ut av Norges Bank. Temaet for sedlene er havet og å ha ikoniske motiver på kontantene folk kan betale med i fremtiden.
01:42
Publisert: