Ligningstallene for 2018 ble offentliggjort tirsdag morgen. Disse betalte mest skatt i fjor.

Trond Mohn topper listen med en skatt på 187 millioner. Han hadde en inntekt på 443 millioner kroner i 2018. Han var nummer to over topp-skatteyterne i 2017, men tar nå førsteplassen etter at oppkjøpstoppen Kim Wahl er helt ute av listen. Han toppet 2017-listen med en skatt på 246 millioner kroner.

Mohn bygget opp sin formue på salg av skipspumper, men solgte bedriften for noen år siden.

Kjell Inge Røkke er nummer to på listen, tross en inntekt på 0 kroner. Han betalte 158 millioner i skatt, og topper årets formueliste. Røkke har mesteparten av formuen sin i Aker, det børsnoterte investeringsselskapet som har store eierposter i selskaper som Aker BP, Aker Solutions, Ocean Yield og Kværner. Han er også styreleder i Aker.

Røkke er den eneste på listen som hadde 0 kroner oppført som inntekt.

Her er de 20 største skatteyterne i Norge 2018

På tredjeplass finner man Bjørn Stray, partner og medgrunnlegger i vekstfondet Northzone.

På fjerdeplass finner man eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen, mens femteplassen går til nok en Northzonegrunnlegger - Jan Tellef Thorleifsson. Han er i dag blant annet daglig leder i investeringsselskapet Norfund.

Disse betalte mest skatt i 2017

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Kim Wahl, 246 millioner
  • Trond Mohn, 198 millioner
  • Kjell Inge Røkke, 175 millioner
  • Karl Johan Lier, 87 millioner
  • Margaret Boel Garmann, 81 millioner