Ved nyttår ble en rekke nye regler innført angående hvordan såkalte naturalytelser skal innrapporteres, det vil si økonomiske fordeler utenom kontanter som oppstår gjennom et arbeidsforhold.

Det var også ventet endringer i reglene for hvordan det skulle skattes av forsikringer betalt av arbeidsgiver, eksempelvis reise-, helse- og uføreforsikringer.

Skatteetaten ønsket å skjerpe skatten, samt å gi hver enkelt ansatt skatteregning for den rabatten din arbeidsgiver oppnår for å tegne forsikring for mange samtidig, skriver Aftenposten.

Nå har finansminister Siv Jensen (Frp) grepet inn og reversert planene.

Vi har mottatt innspill om at de nye reglene for naturalytelser gjør det krevende å verdsette fordelen av personalforsikringer. Jeg har derfor gått en runde til og besluttet å innføre et unntak fra hovedregelen, slik at fordelen kan verdsettes basert på kostpris, skriver Siv Jensen i en epost til avisen.

– Du skal ikke straffes med mer skatt fordi du har en arbeidsgiver som kan få bedre pris på forsikringen enn du kan selv, legger hun til.

Per Hanstad, leder i Revisorforeningen, sier han er glad regjeringen «tar til fornuft».

Det er åpenbart at ansatte skal skatte for gaver de får av sin arbeidsgiver, men det nytter ikke å innføre en millimeternøyaktighet som blir umulig å følge sier Hanstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

John Fredriksen fyller 75 år fredag
Fredriksen startet karrieren 16 år gammel som bud i et skipsmeglerselskap. I dag har han en antatt formue på 113 milliarder kroner.
01:45
Publisert: