Tirsdag morgen møtte pressen opp ved hovedkontoret til Skatteetaten i Oslo. Klokken ni delte etaten ut minnepinner med det komplette registeret av hvilke aksjer norske personer og selskaper eide ved utgangen av 2017.

Innen 15 minutter hadde DN publisert sin søkbare versjon av databasen.

Nå innrømmer Skatteetaten at det er alvorlige mangler i registeret som ble utlevert.

– Vi har gjort en feil i selve uttrekket av data slik at vi ikke fikk med oss de aksjer som eies gjennom aksjesparekonto, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i Skatteetaten.

Hun forsikrer om at Skatteetatens eget register er riktig, men at uttrekket av data fra dette registeret var ufullstendig.

Ny konto skapte krøll

Aksjesparekonto er en ny type investeringskonto som ble innført 1. september i fjor. Fordelen med aksjesparekontoen er at man kan kjøpe og selge aksjer og fondsandeler uten å utløse skatt på eventuell gevinst. Kontoeieren betaler først skatt når gevinsten blir tatt ut av den aktuelle aksjesparekontoen.

Denne skattefordelen gjorde at mange flyttet sine aksjer og fondsandeler til aksjesparekontoer innen utgangen av 2017. Feilen som Skatteetaten nå har oppdaget er at aksjonærregisteret som etaten tirsdag morgen leverte ut, ikke inkluderer de aksjene som personer har stående på sine aksjesparekontoer.

– Vi vil nå gjøre et nytt uttrekk og levere et nytt komplett register så raskt som mulig, sier Holter.

DN vil publisere det nye registeret så raskt avisen får tilgang på dette.(Vilkår)

Dette huset bjeffer
Produksjonssjef Stein-Erik Wille i smarthusløsningen Hitch våkner til nytraktet kaffe hver morgen. I et hus som kan lage bjeffelyder.
02:59
Publisert: