Ligningstallene for 2020 ble offentliggjort tirsdag morgen. Disse betalte mest skatt i fjor.

28 år gamle Gustav Magnar Witzøe betalte inn 233 millioner kroner til statskassen i fjor.

Han er sønn av Salmar-gründer Gustav Witzøe, som har tjent milliarder på oppdrettslaks. Han overførte alle b-aksjene i familieselskapet Kverva til sønnen i 2011, som gjorde Gustav Magnar Witzøe til Norges yngste milliardær.

28-åringen er også på andre plass på inntekts- og formuetoppen, med 211 millioner kroner inn i 2020 og en formue på 19,6 milliarder kroner.

Dette er andre året på rad Witzøe betalte mest skatt i Norge. I 2019 skattet han 235 millioner kroner.

På skattetoppens annenplass kommer industrigründer Kjell Inge Røkke, som betalte inn 175 millioner kroner - til tross for en ligningsinntekt på 19 millioner kroner.

Røkke har mesteparten av formuen sin i Aker, det børsnoterte investeringsselskapet som har store eierposter i selskaper som Aker BP, Aker Solutions, Ocean Yield og Kværner. Han er også styreleder i Aker.

Eiendomsmilliardær Ivar Tollefsen er på tredje med 175 millioner kroner i skatt.

Fjerde og femte plass bekles av investorene Trond Mohn og Øystein Stray Spetalen som skattet henholdsvis 135 og 105 millioner kroner i fjor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.