Aker-eier Kjell Inge Røkke inntar formuestoppen i Norge, viser ferske skattetall for 2017 lagt frem onsdag morgen. Han står oppført med en ligningsformue på 20,6 milliarder kroner, mot 11,1 milliarder kroner i 2016.

Røkke eier 66,99 prosent av aksjene i Aker. Det Oslo Børs-noterte investeringsselskapet har opplevd en kraftig oppgang på Børsen, med en vekst i 2017 på 34 prosent. Aker eier 40 prosent av oljeselskapet Aker BP som nyter svært godt av en oljepris som har skutt fart fra bunnivået under oljekrisen.

Skattelistene er klare: Her kan du sammenligne din inntekt med resten av landet.

Andresen-søstre med 6,8 mrd. hver

I 2016 var det den da 23 år gamle Salmar-arvingen Gustav Witzøe som gjorde sine eldre milliardærvenner til skamme og overtok formuestoppen i Norge. For fjoråret er han derimot ikke på topp. DN har tidligere skrevet at ligningsformuen hans i 2017 har krympet med ti milliarder kroner etter en endring i selskapsstrukturen.

Salmar-arving Gustav M. Witzøe.
Salmar-arving Gustav M. Witzøe. (Foto: Gorm K. Gaare)

Søstrene Katharina Gamlemshaug Andresen (23) og Alexandra Gamlemshaug Andresen (22) er igjen på listen over Norges 20 rikeste. De er døtre av Ferd-eier Johan Andresen. Jentene har begge fått overført 42 prosent av verdiene i familieselskapet. Katharina og Alexandra står begge oppført med en formue på 6,8 milliarder kroner. De er dermed de rikeste under 30 år i Norge.

Ferd-arving Katharina Andresen.
Ferd-arving Katharina Andresen. (Foto: Gorm K. Gaare)

Alexandra har tidligere uttalt til DN at hun ikke «har gjort en dritt» for å bli ung milliardær.

– Alt er arvet. All «kred» går til faren min og de hardtarbeidende menneskene i Ferd.

Tar med seg 7,2 mrd. til Sveits

Pareto-eier Svein Støle (55) er Norges nest rikeste med en formue på 7,24 milliarder kroner, ifølge skattetallene. I oktober ble det kjent at han og kona tar med seg formuen og melder flytting til Sveits, der han skal lede en viktig del av meglerhusets utenlandssatsing.

– Ja, vi planlegger å flytte til Sveits. Pareto går bra for tiden og vi prøver å vokse videre internasjonalt. Vi har åpnet kontor i Sveits og Tyskland den siste tiden, og jeg har lyst til å jobbe og bo internasjonalt igjen, bekreftet Støle.

Her er listen over de 20 rikeste i Norge:


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trumps spesialrådgiver om mellomvalget: —Håper demokratene vil komme med gode ideer for landet
Trumps spesialrådgiver Kellyanne Conway møtte pressen i natt.
02:18
Publisert: