Som vanlig er det mange gjengangeren på den ordinære inntektslisten. Det er det også på inntektslisten og formueslisten over personer under 35 år. Men noen i toppsjiktet er helt nye.

I tillegg til å være den i hele Norge som betaler mest skatt, troner laksearving Gustav Magnar Witzøe også på toppen over personer under 35 år med høyest inntekt. I fjor tjente han 212 millioner kroner, viser de ferske ligningstallene.

Den norske, verdenskjente musikeren Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet «Kygo», faller ned på en femteplass over de mest høyest inntekt. Gørvell-Dahll hadde en inntekt på 46 millioner kroner.

Glava-arving og daglig leder i e-sportsselskapet Prounite e-sport, Brit Denise Anfinnsen, ligger på en syvende plass, med en inntekt på 42 millioner kroner.

Sjakkspiller Magnus Carlsen er på ellevte plass, med en inntekt på 31 millioner kroner.

Sparker, slår og skyter

Tre fotballspillere under 35 år er blant de tyve personene med høyest inntekt:

  • Ørjan Håskjold Nyland spiller for britiske Bournemouth og tjente 25 millioner kroner.
  • Fredrik Aasmundsrud Gulbrandsen spiller for tyrkiske Istanbul Basaksehir og tjente 25 millioner kroner.
  • Omar Elabdellaoui spiller for tyrkiske Galatasaray og tjente 23 millioner kroner.

Den norske golfsuksessen Viktor Hovland dukker opp på listene som nummer 28, med en inntekt på 16 millioner kroner. I fjor avsluttet han som nummer 14 på verdensrankingen.

Skiskytter Johannes Thingnes Bø tjente 14 millioner kroner i fjor, og endte på en 34. plass over de med høyest inntekt under 35 år.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.