Tidlig onsdag morgen ble skattelistene for 2021 offentliggjort, og nok en gang var det Salmar-arving Gustav Witzøe som troner øverst på listen over Norges rikeste.

DN har også hentet ut en liste over et utvalg influensere, og øverst på listen er Jørgine Massa Vasstrand (33), ellers kjent som «Funkygine». Hun er oppført med en ligningsinntekt i 2021 på 7,8 millioner kroner, nesten en dobling fra året før.

Bloggeren fra Ålesund gjorde seg først kjent som «treningsguru», og har de siste årene figurert også mye på tv, blant annet to ganger i realityprogrammet «Skal vi danse». I 2021 hadde hun en ligningsformue på 1,5 millioner kroner.

Blogger, forfatter og næringsdrivende

Sofie Steen Isachsen (28), bedre kjent som bare Sophie Elise, kommer inn på annenplass med en ligningsinntekt på 7,2 millioner kroner. Det er nesten en tredobling fra 2020.

Harstadværingen gjorde seg først kjent som rosablogger, men har de seneste årene også gitt ut bok, lansert eget kosmetikkmerke og senest fått et eget program på NRK. Hun er også næringsdrivende gjennom selskapet Sophie Elise as, der hun er styreleder og daglig leder. I 2021 var hun oppført med en ligningsformue på 1,6 millioner kroner.

Sofie Steen Isachsen, best kjent som Sophie Elise, var blant influenserne som tjente mest i fjor. Her er hun blant gjestene da Petter Stordalen åpnet sitt nye hotell Sommero i oktober.
Sofie Steen Isachsen, best kjent som Sophie Elise, var blant influenserne som tjente mest i fjor. Her er hun blant gjestene da Petter Stordalen åpnet sitt nye hotell Sommero i oktober. (Foto: Terje Pedersen/NTB)

Isachsen har over en halv million følgere på det sosiale mediet Instagram.

«Paradise-millionærene»

Influenser, forfatter og tidligere Paradise Hotel-deltager Isabel Raad (28) hadde en ligningsinntekt på 3,9 millioner kroner i 2021.

Hun vokste opp på Randeberg like ved Stavanger og ble for alvor kjent da hun deltok i realityprogrammet «Paradise Hotel» i 2015. I dag har hun nesten 350.000 følgere på Instagram.

Isabel Raad er oppført med en inntekt på nesten fire millioner kroner i 2021.
Isabel Raad er oppført med en inntekt på nesten fire millioner kroner i 2021. (Foto: Espen Solli/TV 2/NTB)

Martine Lunde (26) ble også først kjent gjennom «Paradise Hotel», der hun stakk av med seieren og pengepremien i 2017 etter å ha sluppet glasskulen i troskapstesten.

Siden har hun vært med i tv-serier som «Bloggerne», «Farmen Kjendis» og «Skal vi danse», der hun endte opp på en tredjeplass. Hun endte dessuten på femteplass i talentkonkurransen «Norges nye megahit» med den populære låten «Fuckboy». På Instagram har hun nesten 270.000 følgere. I 2021 hadde hun en ligningsinntekt på 2,4 millioner kroner.

Martine Lunde ble først kjent etter deltagelsen i realityprogrammet «Paradise Hotel».
Martine Lunde ble først kjent etter deltagelsen i realityprogrammet «Paradise Hotel». (Foto: Espen Solli/TV 2/NTB)

Harm og Hegseth

De to VGTV-profilene Vegard Harm (26) og Morten Hegseth (36) gjorde også hver sine inntektshopp i 2021.

Morten Hegseth hadde i fjor en ligningsinntekt på 6,4 millioner kroner, mer enn en tredobling fra året før. «Skal vi danse»-dommeren er oppført med tilnærmet null i formue.

Vegard Harm hadde en ligningsinntekt på 853.000 kroner i 2021, men med en oppført formue på 8,2 millioner kroner topper han listen DN har samlet sammen, målt i formue.

Morten Hegseth og Vegard Harm.
Morten Hegseth og Vegard Harm. (Foto: Helene Kjærgaard/TV 2/NTB)

Ikke lenger fattig student

Karen Elene Thorsen, som slo seg opp med Instagram-brukernavnet «fattig.student», er oppført med en ligningsinntekt på 1,5 millioner kroner i 2021. Det er mer enn en dobling fra året før.

Hun er også oppført med en formue på 671.000 kroner.

Thorsen har siden Instagram-brukeren virkelig tok av skrevet og gitt ut egen kokebok og startet i 2020 en egen app. 2021 ble andre gang de siste to årene at Thorsen fikk millioninntekt, etter å ha tjent rett under 2,5 millioner kroner i 2019.

Karen Elene Thorsen står bak Instagram-brukeren «fattig.student».
Karen Elene Thorsen står bak Instagram-brukeren «fattig.student». (Foto: Naina Helén Jåma/NTB)

Fra fotball til tv

Tidligere fotballproff Mads Hansen (38) har tilbakelagt flere år med millioninntekt etter han la skoene på hyllen i 2018. Samme året slapp han monsterhitten «Sommerkroppen» som han vant Spellemannprisen for i klassen årets låt.

Hansen har siden blitt et kjent fjes blant det norske folk som medvirkende i «Spårtsklubben» på VGTV, programleder for «Farmen», «Ikke lov å le på hytta» og for årets nye TV 2-satsing «Forræder».

I fjor hadde han en ligningsinntekt på 1,6 millioner kroner. Han har nær en halv million følgere på Instagram.

Mads Hansen har vært et kjent tv-fjes etter at han la fotballskoene på hyllen.
Mads Hansen har vært et kjent tv-fjes etter at han la fotballskoene på hyllen. (Foto: Bjørnar Morønning/NTB)

Flesvig og Niva

Komiker, skuespiller og manusforfatter Herman Flesvig (30) slo seg opp på Instagram der han ble kjent for humoristiske parodier. Han laget deretter flere programmer med komiker Robert Stoltenberg, og siden skjøt karrieren virkelig fart.

I 2019 startet han sammen med Mikkel Niva den superpopulære podkasten «Friminutt». Samme år ga han stemme til utallige karakterer i animasjonsfilmen «Rutete Ninja».

Dette året premierte han også med braksuksessen «Førstegangstjenesten» som slo seerrekord på NRK. I fjor hadde Flesvig en ligningsinntekt på 1,3 millioner kroner. Komikeren har godt over 600.000 følgere på Instagram.

Mikkel Niva (34), som har ledet mange tv-programmer – blant annet «Kvelden før kvelden» – hadde i fjor en ligningsinntekt på 1,1 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Herman Flesvig og Mikkel Niva er blant annet kjent fra podkasten «Friminutt».
Herman Flesvig og Mikkel Niva er blant annet kjent fra podkasten «Friminutt». (Foto: Tore Meek/NTB)