Næringslivstopp Camilla Hagen Sørli (37) hadde ved årsskiftet en skattelignet formue på 752 millioner kroner, opp rundt 313 millioner kroner fra formuen i 2016, ifølge ligningstall innhentet gjennom kredittsjekk. Inntekten i ligningen var på 1,2 millioner kroner for fjoråret, ned fra 1,7 millioner kroner i 2017.

Hagen Sørli er datter av investor Stein Erik Hagen (62). Han hadde i fjor en skattelignet formue på 375 millioner kroner, opp fra 299 millioner kroner i 2016. Inntektene for fjoråret var på null kroner for Orkla-styrelederen.

Storeier i merkevareselskap

Gjennom familieselskapet Canica er Hagen-familien blant annet største eier av det Oslo Børs-noterte merkevareselskapet Orkla. Orkla-aksjen steg markant i fjor, men har i løpet av 2018 falt tilbake. Aksjene de kontrollerer i Orkla var ved årsskiftet verd 20 milliarder kroner, mens de basert på tirsdagens kurs er verd 17 milliarder kroner.

Jernvarehandelkjeden Jernia er heleid av Hagen-familien, som de kjøpte i 2005.

Siden Stein Erik Hagen i 2015 overlot flere av aksjene i familieselskapet Canica til barna, har Sørli og lillesøster Caroline Marie Hagen Kjos tatt mye ansvar i selskapet. Hagen Sørli er blant annet opptatt av mangfoldet i Canica.

– Noen av selskapene er sterkere på dette enn andre, det viktigste er at det foreligger en klar strategi om å oppnå likestilling. Som eier i Canica er jeg opptatt av mangfold. Det handler om å gjøre selskapene attraktive for de beste hodene, og da kan man ikke ignorere halvparten av kandidatene, sa hun til DN i august.

Det har ikke lykkes DN å få svar fra Hagen Sørli onsdag morgen.

Sapa-salg sikret storgevinst

DN har tidligere omtalt at 2017 ble et særdeles godt år for Stein Erik Hagen og hans familie. Det Hagen-kontrollerte investeringsselskapet Canica endte året med et overskudd på nær 1,5 milliarder kroner. Det er en betydelig forbedring i forhold til et resultat før skatt på drøyt 41 millioner kroner i 2016.

Det er Orklas salg av aksjeposten i aluminiumsselskapet Sapa som ga Hagen ekstra penger på kontoen. Orkla solgte sin 50 prosent eierandel i Sapa til aluminiumsgiganten Hydro i fjor sommer. Salget verdsatte hele Sapa til 27 milliarder kroner og ga Orkla en gevinst på fem milliarder kroner.

Orkla valgte å betale ut gevinsten som ekstraordinært utbytte til sine aksjonærer, og som største Orkla-eier dryppet det mest på Stein Erik Hagen. DN skrev i fjor sommer at Hagen og hans familie ville motta totalt 1,2 milliarder kroner i ekstraordinært utbytte fra Orkla. Nær én milliard av dette ble utbetalt til Canica, mens resten ble utbetalt til selskapet Tvist 5 as.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her blir øldrikking kombinert med trening
Hver torsdag arrangerer Siste sang, et lite bryggeri på Grønland, ølyoga. En time med øldrikking og yogaøvelser. Trenden oppsto i Berlin.
00:58
Publisert: