Fredrik Skavlans konsernselskap endte fjoråret med et årsresultat på 18,8 millioner kroner – rekordresultat for selskapet. Styreleder Ole Johan Prytz viser til at rekorden kan forklares med et utbytte fra et datterselskap.

– Det skyldes at det ble gitt et utbytte fra datterselskapet Monkberry, som var stort nok med 7,5 millioner kroner. Det er flere år siden det ble gitt utbytte fra Monkberry, legger styrelederen til.

I tillegg til utbyttet økte konsernet salgsinntektene med omtrent en million kroner fra året før.

– Fjoråret var et helt ordinært driftsår, og som vi har god grunn til å være fornøyd med, sier Prytz.

Trosser lave seertall

Etter å ha gått fra å ha nesten en million tv-seere på NRK, har Skavlan hatt en kraftig nedgang i seertallet siden overgangen.

Den første sesongen av «Skavlan» på TV 2 hadde mellom 200.000 og 300.000 seere, mens sesongens siste episode ble sett av 183.000 seere, det laveste seertallet som ble målt i den første sesongen. Til tross for de lave seertallene økte Skavlan driftsresultatet med over en million kroner.

– Driftsresultatet er cirka en million opp, som til en viss grad skyldes TV 2-avtalen, sier Prytz.

Driftsresultatet for selskapet endte på 8,5 millioner kroner, som er en oppgang fra 7,4 millioner kroner året før.

Fredrik Skavlan er programleder i det norsk-svenske talkshowet «Skavlan», der han intervjuer aktuelle gjester. I nesten ti år er talkshowet blitt sendt på NRK, men i fjor ble programmet solgt til TV 2.

Skavlan eier 75 prosent av aksjene i Monkberry og 100 prosent av aksjene i de to andre selskapene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.