Protector-aksjen steg vel tre prosent onsdag etter en dom som i praksis avblåser skjeggkrealarmen som ljomet over landet i begynnelsen av 2018.

– Vi er veldig fornøyd med dommen. Fornuften har seiret, sier Bjerkeli etter onsdagens dom i lagmannsretten.

Protector har hatt store problemer med skjeggkre det siste året. Så store at selskapet til slutt avviklet hele virksomheten for boligselgerforsikringer. Det har påført forsikringsselskapet tap, og gjort at det har tatt tapsavsetninger. Aksjekursen har falt betydelig gjennom 2018.

Protector har vært igjennom en rekke, og skal igjennom flere, rettssaker etter at kjøpere har oppdaget skjeggkre og gått rettens vei for å få prisavslag.

Redd for å få skjeggkre i hus? Dette mener skadedyrbekjemperen du må gjøre
01:58
Publisert:

Forsikringsselskapet mener tirsdagens dom i lagmannsretten er et steg i riktig retning. Der får Protector medhold i at skjeggkre ikke gir grunnlag for verdiminus på boligen.

«Vårt syn på skjeggkrereserver er endret i positiv retning», skriver selskapet i en melding onsdag.

Bjerkeli er klar på at skjeggkre kan saneres fra boliger for en billig penge.

– Skjeggkre kan lett saneres for noen tusen kroner, så kjøpere og selgere av boliger kan senke skuldrene, sier Bjerkli.

Men penger Protector utbetalte i erstatning for skjeggkre i 2018 sier han er tapt.

– De trakk vinnerloddet de som fikk erstatning. Men spist er spist og tapt er tapt. Vi hverken vil eller kan kreve tilbake disse pengene.

Skuffet over dommen

I en dom fra Nedre Telemark tingrett fra juli 2018 ble Protector Forsikring dømt til å betale 693.000 kroner i prisavslag, pluss 163.000 kroner i saksomkostninger, i forbindelse med et boligsalg. Mesteparten av prisavslaget var knyttet til skjeggkre i boligen der Protector var boligselgerforsikrer.

Protector anket saken og fikk langt på vei medhold i Agder lagmannsrett. I dommen reduseres prisavslaget til 113.000 kroner, hovedsaklig fordi retten mener skjeggkre nokså enkelt kan bekjempes, og at skaden skjeggkre påførte boligen var svært bekrenset. Lagmannsretten idømmer ingen saksomkostninger.

– Dommen er skuffende i den forstand at dommen fra tingretten var mer fordelaktig for mine klienter. Vi skal nå vurdere hva vi skal gjøre, sier Dovre Landaas Danielsen, advokat for paret som i 2014 kjøpte den aktuelle boligeiendommen i Siljan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.