Snap Inc leverte tirsdag kveld norsk tid sin kvartalsrapport for årets andre kvartal. Til tross for at selskapet har hatt en økning i antall brukere på 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, endte det nok en gang med et voldsomt underskudd.

Selskapet – som er mest kjent for den populærebildedelingstjeneste Snapchat – hadde et nettoresultat på -325,95 millioner dollar i årets andre kvartal, mot -255,17 millioner dollar i samme periode i fjor.

Dårligere enn ventet

Dette tilsvarer et tap per aksje på 0,09 cent, mot et tap på 0,06 i fjorårets andre kvartal.

På forhånd var det ventet at selskapet ville ha et nettoresultat på -130,6 millioner dollar, ifølge estimater fra Bloomberg.

Markedet reagerte umiddelbart negativt på det dårlige resultatet, og Snap-aksjen falt umiddelbart nær ni prosent i etterhandelen på Wall Street. Den har imidlertid hentet seg noe inn, og ligger om lag seks prosent under kveldens sluttkurs.

Med fjorårets fjerde kvartal som et hederlig unntak, har Snap Inc tapt penger siden oppstarten. I presentasjonen av kvartalsrapporten skriver selskapet at det ikke vil si noe om forventet resultat for neste kvartal, som følge av den usikre situasjonen i økonomien.

Flere brukere og høyere inntekter

Inntektene i kvartalet økte til 454,2 millioner dollar, opp over 60 millioner fra andre kvartal i fjor. Geografisk trekkes dette mest opp av inntekter fra Europa, som økte med 30 prosent, fra 61 millioner dollar i andre kvartal i 2019, til 79 millioner dollar i andre kvartal 2020.

I Nord-Amerika var inntektsveksten på 18 prosent, mens den i resten av verden var på to prosent.

Brukerveksten var riktignok størst utenfor Nord-Amerika og Europa, der antall daglige brukere økte fra 56 millioner i 2019, til 77 millioner i år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.