Kvartalsresultatene til Snap, som eier Snapchat-appen, har gitt investorene tro på at selskapet er i ferd med å få utviklingen på rett spor igjen. Det sosiale mediet melder om økning i brukerveksten, som tidligere skuffet, og slo forventningene til analytikerne, skriver Techcrunch.

Resultatene ble lagt frem etter børsens stengetid, og aksjen stiger hele 25 prosent i handel etter stengetid.

Snap-aksjen fikk seg en skikkelig smell etter forrige kvartalsrapport i november, og selv etter den siste oppturen er de ikke helt oppe der selskapet startet i april 2017. Snap-aksjen avsluttet første børsdag på 22,55 dollar per aksje, og steg tirsdag til 17,6 dollar i handel etter stengetid, rett etter at kvartalstallene ble lagt frem.

Økt vekst

Selskapet melder om ni millioner nye daglig aktive brukere, og har dermed 187 millioner totalt. De ter en oppgang på 5,05 prosent i fjerde kvartal 2017, mot 2,9 prosent kvartalet før.

Snapchat vokste tidligere kraftig, men veksten avtok mot slutten av 2016, og falt videre i andre og tredje kvartal i 2017.

Mindre tap enn ventet

Omsetningen endte på 285,7 millioner dollar , mot ventet 253 millioner dollar. Resultat per aksje landet på et tap på 0,13 dollar mot ventet tap på 0,16 dollar.

Selskapet melder at 90 prosent av annonsesalget nå skjer programatisk, så overgangen til et auksjonsbasert system er nesten fullført.

Selskapet kan også vise til at gjennomsnittsinntekten per bruker økte 46 prosent til 1,53 dollar siden samme kvartal i fjor, mens kostnad per bruker økte to prosent til 0,98 dollar. (Vilkår)