Investorlegenden Warren Buffett tilbød seg tidligere i år å investere tre milliarder dollar i Uber, tilsvarende 24,5 milliarder kroner, ifølge kilder med kjennskap til saken, skriver Bloomberg News.

Samtalene falt i grus da Buffett og Uber-sjef Dara Khosrowshahi ikke klarte å bli enige om rammene rundt investeringen. Buffett bekreftet samtalene i et intervju med CNBC.

– Jeg er en stor beundrer av Dara. Noen av de rapporterte detaljene stemmer ikke, men det er sant at Berkshire har hatt samtaler med Uber, sier han.

Berkshire Hathaway er Buffetts investeringsselskap.

Ville låne ut penger

Khosrowshahi tok over som toppsjef i Uber i fjor sommer og jobber for å børsnotere selskapet mot slutten av 2019. Samtidig forsøker selskapet å kutte kostnadene etter at det i fjor rapporterte et underskudd på 4,5 milliarder dollar.

Buffett og Berkshire har for vane å investere i selskaper i nød. Under finanskrisen strakte investoren en hånd ut til både Goldman Sachs og General Electric. Han investerte fem milliarder dollar i Goldman Sachs som siden ga Berkshire mer enn 1,6 milliarder dollar i gevinst, ifølge Bloomberg.

Ifølge nyhetsbyrået skal Berkshire ha tilbudt seg å investere i Uber med et konvertibelt lån, som vil beskytte Buffetts investering om Uber skulle ruineres økonomisk samtidig som det vil gi ham stor oppside om Ubers markedsverdi fortsetter å øke.

Foreslo å redusere avtalen

Buffetts forslag var tre milliarder dollar, men ifølge Bloomberg skal Khosrowshahi ha foreslått å redusere avtalen til to milliarder dollar i håp om å få Buffetts velsignelse, men samtidig gi ham en mindre del av selskapet.

Avtalen ble til slutt ingenting av.

Selv om Uber ikke fikk hverken pengene eller det beryktede Buffett-navnet på eiersiden, har det likevel klart å hente inn store summer i år. I januar gikk det japanske investeringsselskapet Softbank Group inn med 1,35 milliarder dollar direkte inn i Uber, og kjøpte ytterligere aksjer for 6,5 milliarder dollar.(Vilkår)

Skal Eurobonus bli en kryptovaluta?
Finansdirektør Torbjørn M. Wist i SAS om en nyvinning der man snart kan handle flybonuspoeng med hverandre.
01:14
Publisert: