Da det japanske konglomeratet Softbank kjøpte seg opp som hovedaksjonær i Uber i januar, regnet det penger på selskapets tidligere sjef og grunnlegger Travis Kalanick.

Ifølge CNBC skal han ha solgt 29 prosent av aksjene han hadde i selskapet, som ga ham 1,4 milliarder dollar, rundt 11 milliarder kroner.

Starter investeringsfond

Onsdag avslørte Kalanick hva han skal bruke noe av pengene sine på.

https://twitter.com/travisk/status/971523241633370112

– I løpet av de siste få månedene har jeg tenkt på hva som blir det neste. Jeg har begynt å investere, blitt med i styrer og jobber med entreprenører og veldedige organisasjoner. I dag kunngjør jeg oppstarten av et fond kalt 10100, et sted for mine lidenskaper, investeringer, ideer og store satsinger. Det vil ta for seg mine kommersielle investeringer og mitt veldedige arbeid, skriver han på Twitter.

Fondet skal ifølge Kalanick fokusere på «å skape jobber i stor skala», og vil investere i eiendom, e-handel og ny teknologi i Kina og India.

Inn i styret til gammel gründervenn

Travis Kalanick grunnla Uber i 2009 sammen med Garrett Camp, og ledet det frem til i fjor sommer da aksjonærene presset Kalanick ut av sin sjefsposisjon. Det kom etter en vår der toppledelsen skal ha fått kraftig kritikk for å ha snudd ryggen til en rekke seksuelle trakasseringer innad i selskapet. Kalanick er også kritisert for sin harde lederstil.

Forrige uke sluttet Kalanick seg til styret i Kareo, et selskap som driver med skybaserte programvare for uavhengige legekontorer, skriver Financial Times. Kareo ble stiftet av Dan Rodrigues som sammen med Kalanick grunnla musikk- og videodelingstjenesten Scour som ifølge avisen ble saksøkt for brudd på opphavsretten av en rekke medieselskaper for flere milliarder dollar i 2000.

Uber-gründeren har vært aksjonær i Kareo siden 2009. (Vilkår)

Storbrann i Oslo
Det brøt ut kraftig brann i Norsk Gjenvinnings anlegg på Alnabru torsdag formiddag.
01:08
Publisert: