Det norske eiendomsselskapet Solon Eiendom og det svenske selskapet Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) inngår et samarbeid om utvikling av boliger i Stockholms-området. I tillegg skal Solon Eiendom overta eiendomsporteføljen til SBB i Kristiansand, og utvikle denne videre.

Oppkjøpet av eiendomsporteføljen i Kristiansand vil bli finansiert gjennom utstedelse av rundt 7,4 millioner aksjer til SBB til 43 kroner per aksje, i tillegg til en betaling til SBB som vil prises når endelig reguleringsplan er godkjent. Styret i Solon vil utstede aksjene basert på en eksisterende fullmakt.

Samtidig lanserer SBB et tilbud om å kjøpe fem millioner aksjer i Solon til en pris av 40 kroner per aksje. Aksjonærer representerer rundt 75 prosent av aksjene har allerede akseptert å selge deres pro rata andel, inkludert et eventuelt bortfall av andre aksjonærer. Etter transaksjonen vil svenske SBB bli Solon Eiendoms største aksjonær. SBB har også en ambisjon om å raskt øke eierandelen til 20 prosent av aksjene, opplyses det.

SSB har ved flere anledninger tidligere forsøkt å kjøpe det norske eiendomsselskapet Entra.

Majoritetseiere vil redusere sine eierskap

Av meldingen fremgår det også at dagens største aksjonærer i Solon planlegger å redusere sine relative eierandeler til rundt halvparten av dagens beholdning.

Simen Thorsen, som var med å starte opp Solon Eiendom i 2006, er Solons største aksjonær i dag gjennom sitt selskap Hortulan. Han eier 19,12 prosent av aksjene i selskapet.

Milliardær og investor Runar Vatne er gjennom sitt selskap Vatne Property Solon Eiendoms nest største eier i dag, og eier 17,99 prosent av aksjene. I tillegg eier Vatne, gjennom selskapet Vatne Equity, 0,47 prosent av aksjene i Solon Eiendom.

Søker sekundærnotering i Sverige

SBB og Solon Eiendom skal også etablere et felles selskap, med delt eierskap. Selskapet skal kjøpe en eiendomsportefølje av SBB, for utvikling av boliger i det svenske hovedstadsområdet.

Som følge av dette vil Solon Eiendom søke om sekundærnotering på Nasdaq First North Growth Market i Sverige i løpet av inneværende år. Dette for å styrke sin aksjonærbase videre, samt forbedre sin tilgang til kapitalmarkedet.

– SBB og Solon deler en visjon om å styrke Solon-plattformen i Norge og å utvikle Solon til en av de ledende utviklerne av boliger i Stockholm, sier toppsjef Andreas Martinussen i Solon Eiendom i meldingen.

Solon Eiendom-aksjen har falt 2,73 prosent på Oslo Børs hittil i år. Selskapet har en markedsverdi på 2,6 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.