En rekke av verdens største kryptovalutaer har falt kraftig i verdi den siste uken. Det siste døgnet har fallet tillatt i styrke og samtlige av verdens hundre største kryptovalutaer har falt betydelig i verdi i løpet av de siste 24 timene, ifølge nettstedet Coinmarketcap.

Fallet blant de 20 største kryptovalutaene det siste døgnet varierer, ifølge nettstedet, med mellom minus 14 og minus 33 prosent, rett før 11.30 tirsdag formiddag. Enkelte mindre kryptovalutaer på listen over de hundre største er ned over 50 prosent i verdi det siste døgnet.

Oversikten over den totale markedsverdien til de kryptovalutaene som Coinmarketcap følger viser at verdier for over 143 milliarder dollar, nær 1.130 milliarder norske kroner er tapt i løpet av det siste døgnet. Det betyr at hele markedet har falt med rundt 20 prosent det siste døgnet, fra nær 700 til rundt 560 milliarder dollar.

Har falt i flere dager

Siden søndag 7. januar har det globale kryptomarkedet falt over 32 prosent i verdi.

Blant de 20 største kryptovalutaene er det bitcoin som faller minst. Rundt klokken 11.30 var bitcoin-kursen ned rundt 14 prosent det siste døgnet. Siden toppen i midten av desember har bitcoin-kursen falt over 35 prosent.

Kryptovalutaen Ripple mer enn tidoblet seg i løpet av desember, men siden toppen den 4. januar har Ripple-kursen falt med rundt 65 prosent. Bare i løpet av det siste døgnet har kursen falt med over 27 prosent ifølge Coinmarketcap.

Ethereum har falt over 22 prosent det siste døgnet.

Truer med forbud

Forrige uke kom nyheten om at kinesiske myndigheter ønsker å forby handel med digitale valutaer og at de nå vil de tvinge bitcoin-utvinnere ut av landet.

Tirsdag skriver nyhetsbyrået Reuters at den kinesiske sentralbanken også anbefaler myndighetene i landet å forby handel med kryptovalutaer i landet.

Ifølge flere nyhetsmedier har også Sør-Korea forsøkt å forby handel i kryptovalutaer.

Det kraftige kursfallet det siste døgnet og de siste dagene kommer etter at de fleste av verdens største kryptovalutaer det siste halvåret har opplevd en eventyrlig kursoppgang.

Til tross for en kraftig korreksjon de siste dagene ligger kursnivået for de fleste av verdens største kryptovalutaer fortsatt høyere enn for kun få måneder siden. (Vilkår)

Her kollapser gulvet på børsen i Jakarta
Bilder fra overvåkningskamera viser hva som skjer da gulvet sviktet på børsen i Jakarta.
00:25
Publisert: