Sist uke ble det kjent at fire av de mest profilerte ansatte i Swedbank Norge melder overgang til Sparebank 1 Markets. De tar med seg vel 15 kolleger over til meglerhuset.

Det ble også kjent at McKinsey-topp Svein Harald Øygard melder overgang til meglerhuset.

Sparebank 1 Markets, der Trondheim-baserte Sparebank 1 SMN er hovedeier, er allerede klar for nye utvidelser. Mandag morgen ble det kjent at meglerhuset kjøper opp Allegro Kapitalforvaltning i Trondheim. Samtidig overtar det virksomheten til Sparebank 1 Nord-Norge Forvaltning.

 De to selskapene fusjoneres og blir spydspiss i SpareBank 1 Markets' nysatsing på kapitalforvaltning med en samlet forvaltningskapital på nær ti milliarder kroner, står det i en pressemelding.

Betaler 100 millioner

«Kapitalforvaltning blir et nytt og spennende forretningsområde som vil komplettere produkttilbudet i SpareBank 1 Markets. Jeg er overbevist om at dette vil styrke miljøene både i Trondheim og Tromsø. Det er her spesialkompetansen innen kapitalforvaltning finnes, og den skal vi bygge videre på,» sier administrerende direktør Stein Husby i Sparebank 1 Markets.

Prisen for de to selskapene er rundt 100 millioner kroner. Bankene må igjen skyte inn penger i meglerhuset for å finansiere overtakelsen av de to selskapene.

 Det fusjonerte kapitalforvaltningsselskapet vil søke konsesjon for forvaltning av fond for å kunne styrke tilbudet av produkter og tjenester på området. Allegro Kapitalforvaltning har i dag konsesjon for aktiv forvaltning.

I dag eies Allegro Kapitalforvaltning rundt 90 prosent av Sparebank 1 SMN og resten av Reitan-gruppen. Selskapet har kontorer i Trondheim og Oslo, og forvalter rundt 6,5 milliarder kroner i dag.

Sparebank 1 Nord-Norge Forvaltning forvalter rundt tre milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.