Sparebank 1-gruppen as og DNB asa inngikk onsdag en intensjonsavtale om å slå sammen sine forsikringsvirksomheter, og vil med dette skape et av landets største forsikringsselskaper.

Det kommer frem i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Sammenslåingen av forsikringsvirksomhetene vil skje ved at DNB Forsikring as fusjonerer med Sparebank 1 Skadeforsikring as. Det vurderes om enkelte personrisikoforsikringer skal overføres til det nye selskapet. Planen er at det fusjonerte selskapet vil ha en tilnærmet komplett produktportefølje innenfor risikoforsikring til privat- og SMB-markedet.

– Skadeforsikring er viktig for kundene våre. Sparebank 1 har vært flinke i dette markedet, og vi ser frem til å samarbeide om å bygge en betydelig aktør som både kan lage de beste kundeopplevelsene og gode resultater, sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB, i pressemeldingen.

Skal eie 60/40

Sparebank 1-gruppen as skal ha en eierandel på 60 prosent og DNB 40 prosent i det nye selskapet. Selskapet vil fortsatt være et datterselskap i Sparebank 1-gruppen as.

I intensjonsavtalen er det lagt til grunn et bytteforhold på om lag 80 prosent for Sparebank 1-gruppen og om lag 20 prosent for DNB. Dette bytteforholdet baserer seg på verdien av de to skadeforsikringsselskapene. Markedsverdi vil bli lagt til grunn når DNB skal øke sin eierandel til 40 prosent.

Det nye selskapet vil ved fusjonstidspunktet ha en markedsandel innenfor risikoforsikring på over 15 prosent, og blir med dette landets tredje største forsikringsselskap, og landets største med distribusjon gjennom bank.

Må godkjennes av myndighetene

– Bransjetall viser at selskaper med bankdistribusjon tar markedsandeler og har god lønnsomhet. Sammen med DNB vil Sparebank 1 nå styrke distribusjonen av forsikring gjennom bankene. Samtidig vil vi få større kraft til å videreutvikle innovative og kundevennlige løsninger, og komme enda raskere på banen med nye produkter til kundene, sier Turid Grotmoll, konsernsjef i Sparebank 1-gruppen, i pressemeldingen.

Det nye selskapets distribusjon vil skje digitalt, via kundesentre og gjennom bankenes til sammen 350 lokale kontorer. Det nye selskapet vil ved fusjonstidspunktet ha nærmere 1000 medarbeidere.

Selskapet viderefører SpareBank 1s avtale om å levere produkter til LO-forbundenes 930.000 medlemmer gjennom merkevaren LOfavør. For øvrig vil SpareBank 1-bankene distribuere forsikringene under SpareBank 1-merkevaren, mens DNB vil distribuere forsikringene under merkevaren til DNB.

Fusjonen vil etter planen gjennomføres 1. januar 2019, forutsatt godkjennelse fra myndighetene.

Sparebank 1 SR-Bank asa eier 19,5 % av Sparebank 1-gruppen as.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Bra vin på plastflaske finnes det?
Så skal du i parken, på fjelltur, i båten eller bare ikke ønsker å bære på tunge og klirrende glassflasker så er dette ditt beste alternativ på vinfronten så langt.
01:03
Publisert: