Gjensidige har betalt ut rundt 29 milliarder kroner i utbytte siden børsintroduksjonen i 2010. I dag sendte konsernsjef Helge Leiro Baastad enda mer utbytte til aksjonærene i selskapet –  6,80 kroner per aksje, til sammen 3,4 milliarder kroner, ifølge regnskapet som kom i morgentimene. 

Men det er ikke nok til å tilfredstille markedet. Gjensidige er ned over   seks prosent på Oslo Børs i tidlig handel. 

Utbyttet er lavere enn det analytikerne trodde på forhånd. Analytikerne TDN Finans har snakket med ventet et utbytte på 8,61 kroner. 

Til sammen for 2016 har Gjensidige betalt ut 8,80 kroner per aksje. 

– Gjensidige er et utbytteselskap, og vi har som mål å levere et høyt, stabilt nominelt utbytte til aksjonærene våre på regelmessig basis. Vi vil i tillegg fortsette å utbetale eventuell overskuddskapital utover målsatt kapitalisering over tid, konkluderer Baastad. 

Utbyttepolitikken har ligget fast siden børsintroduksjonen. Gjensidige har som mål å utbetale høye og stabile nominelle utbytter, og minimum 70 prosent av resultat etter skatt over tid.

Gjensidigestiftelsen er den største aksjeeieren i Gjensidige. Det er stiftelsen som sender utbytte den får videre til Gjensidiges skade­forsikringskunder i Norge.

Mer skader ga lavere resultat

Resultatet for fjerde kvartal ble lavere enn samme periode i fjor. Gjensidige Forsikring konsern fikk et resultat før skatt på 1.305,8 millioner kroner, mot 1.470,6 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor.

 Forsikringsresultatet ble 700,4 millioner kroner, godt under resultatet på 879,2 millioner kroner i samme periode i fjor. Den såkalte combined ratio – som viser forholdet mellom premieinntekter og utbetalinger – endte på 87,7, mot 84,0 i fjor.

– Et lavere forsikringsresultat i fjerde kvartal 2016 sammenlignet med fjerde kvartal året før skyldes delvis en mer normal værsituasjon og dermed et mer normalt frekvensskadenivå generelt. I tillegg var utviklingen i den underliggende skadesituasjonen noe mindre gunstig, sier Baastad.

Fornøyd

Gjensidige Bank viste en positiv resultatutvikling sammenlignet med samme periode i 2015, hovedsakelig som følge av porteføljevekst og bedre finansavkastning. Gjensidige Pensjon og Sparing fikk et bedre resultat på grunn av økte volumer. 

– Vi er svært fornøyd med resultatet for hele 2016 og med en solid avslutning på året, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad. I tiden fremover vil vi fortsette å fokusere på høy kundetilfredshet og kostnadseffektiv drift samtidig som vi sikrer en attraktiv avkastning for aksjonærene våre, sier Baastad i pressemeldingen. 

Ifølge TDN Finans har to av 14 spurte analytikere kjøpsanbefaling på Gjensidige Forsikring-aksjen, ni anbefaler hold og tre anbefaler salg. Kursmålet er i snitt 144 kroner, varierende fra 126 til 168 kroner. Onsdag endte kursen på 143,50 kroner på Oslo Børs.

Følg aksjeutviklingen på DN Investor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.