Børsverdien av oljeserviceselskapet Farstad Shipping stupte over 30 prosent på Oslo Børs i dag, torsdag. Siden toppnoteringen i mars 2012 har verdien falt med over 97 prosent.

Sparebanken Møre er fortsatt svært komfortable med de gruppevise nedskrivningene de har tatt, og opplyser at ingenting har endret seg siden de hadde kvartalspresentasjon.

Fra Farstads årsrapport for 2015 fremgår det at Sparebanken Møre har lånt ut i overkant av 400 millioner kroner til Farstad Shipping, og Sparebank 1 SMN har mellom 600 og 800 millioner. DNB er største långiver med i overkant av 1.600 millioner i utlån.

Må konvertere gjeld til egenkapital

-Vi kommenterer vanligvis ikke på eksponeringen, men hvis det står det så gjelder det, sier konsernsjef Olav Arne Fiskerstrand i Sparebanken Møre til TDN Finans.

Farstad la frem et restruktureringsforslag torsdag der blant annet obligasjonseierne må konvertere all gjeld til egenkapital, og visse andre kreditorer vil også bli bedt om å bidra i restruktureringen.

-Er dette tap dere har regnet med at kommer?

Ingen eksponering mot Havila

-Det jeg sa på siste kvartalspresentasjon var at jeg er veldig komfortabel med de tapsavsetningene vi har gjort på oljeservice. Vi har satt av 170 millioner kroner i gruppevise nedskrivninger for å dekke eventuelle tap i den porteføljen vi sitter med. Det er vi svært komfortable med, og siden vi hadde kvartalspresentasjon har ikke det endret seg, sier Fiskerstrand til TDN Finans.

Fiskerstrand bekrefter at de ikke har eksponering mot Havila. De sikrede bankene i Havila fortalte i dag at de vil erklære mislighold.

Bankene vil erklære mislighold i Havila

Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB sier at banken ikke kan oppgi informasjon om enkelte kundeforhold.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.