I løpet av første kvartal i år fikk nettmegleren Nordnet Norge 53.500 nye kunder. Det tilsvarer mer enn antallet nye kunder for 2019 totalt, og en dobling fra første kvartal i fjor, opplyses det i en pressemelding torsdag.

– Vi opplever en voldsom interesse for sparing og investering generelt, og aksjehandel spesielt i det norske markedet, sier landssjef Anders Skar i Nordnet Norge.

Økte resultatet

Nordnet Norge hadde ved utgangen av første kvartal 288.300 kunder. Det er en økning på 65 prosent de siste 12 månedene. Nettmeglerens norske kunder gjorde nær seks millioner handler i første kvartal i år, og hadde en samlet kapital på rundt 110 milliarder svenske kroner ved utgangen av kvartalet. Det tilsvarer rundt 108 milliarder norske kroner.

I første kvartal fikk Nordnet Norge et resultat før skatt på 174,9 millioner svenske kroner, mot 67,2 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Selskapet hadde samtidig en inntektsøkning på 92 prosent.

8500 pensjonskunder

Lanseringen av egen pensjonskonto 1. februar i år førte til at arbeidstagere kunne flytte pensjonen sin til selvvalgt leverandør. Nordnet Norge opplyser at per 23. april har 8500 nordmenn valgt å opprette pensjonskonto i Nordnet. Samlet har de 1,6 milliarder kroner plassert på pensjonskonto hos nettmegleren.

– Nordnet har så langt har en markedsandel på rundt 25 prosent i selvvalgt-markedet for pensjonskonto, noe vi er meget godt fornøyde med. Egen pensjonskonto er en viktig døråpner til det store pensjonsmarkedet for Nordnet og utvilsomt et forretningsområde vi kan hente vekst fra i årene som kommer, sier Skar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.