Strømmetjenesten Spotify sier opp rundt seks prosent av de ansatte i selskapet, fremgår det av et brev fra toppsjef Daniel Ek til de ansatte.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde selskapet 9.800 ansatte. Bloomberg skriver at selskapet venter å bokføre mellom 35 og 45 millioner euro i kostnader knyttet til oppsigelsene. Dawn Ostroff, som er sjef for innhold og annonsering, forlater også selskapet.

Det svenske selskapet, som ledes av Daniel Ek, er det siste i rekken av flere teknologigiganter som har varslet store kutt de siste månedene.

Google-eier Alphabet kunngjorde bare før helgen at det vil kutte 12.00 stillinger som en del av et omfattende kostnadsbesparingsprogram. Også Microsoft, Amazon, Facebook-eier Meta og Twitter har varslet jobbkutt som vil innebære at flere titusener mister jobben.

«Har ikke vært effektive nok»

I et brev til de ansatte, som også er delt på Spotifys hjemmesider, skriver toppsjef Ek at selskapet ikke har vært effektive nok.

– Vi bruker fortsatt altfor mye tid på å sammenkjøre marginalt ulike strategier, noe som gjør oss tregere. I utfordrende tider som dette blir effektiviteten stadig mer viktig. For å bli mer effektive, kontrollere kostnader og få fortgang i beslutningsprosesser, har jeg bestemt meg for å restrukturere organisasjonen, heter det i brevet.

Endringene vil innebære det Ek beskriver som en sentralisering av produktutviklingen i selskapet, og som en del av omstillingen har altså Ostroff valgt å forlate selskapet. Ek er full av lovord om den avtroppende direktøren og gir henne æren for en sterk vekst innen podkast-segmentet.

Ek kommer videre med en forklaring på hvorfor selskapet nedbemanner:

– I 2022 var driftsutgiftene to ganger så høy som omsetningsveksten. Dette ville ikke vært bærekraftig på sikt uavhengig av omstendighetene, men slik bildet er nå, med et utfordrende makroøkonomisk bilde, ville det vært desto vanskeligere å tette gapet, skriver toppsjefen.

Ek viser til at selskapet de siste månedene har lagt ned en betydelig innsats for å redusere kostnader, men at dette ikke har vært tilstrekkelig.

– Jeg tar fullstendig ansvar for grepene som er tatt, som har gjort at vi er der vi er i dag, heter det.

Fem måneders lønn

Som et utgangspunkt vil de som rammes av jobbkuttene få i gjennomsnitt fem måneders lønn, avhengig av lokale regler og ansiennitet. Oppsagte ansatte vil også få utbetalt for eventuelt oppsparte eller ubrukte feriedager, fremgår det.

Ansatte som mister jobben vil dessuten få dekket helseforsikring i oppsigelsesperioden.

Ek skriver avslutningsvis i brevet at 2023 markerer starten på et nytt kapittel.

– Jeg tror disse grepene vil føre til at selskapet blir bedre posisjonert for fremtiden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.