I timene før børsåpningen virket investorene kjøpsvillige – da de tre mest sentrale indeksene ble løftet i førhandelen og særlig teknologiaksjene lå an til å få litt revansje etter de siste dagers børsfall.

En halvtime før start lå både S&P 500, Dow Jones og Nasdaqs hovedindeks an til å bli løftet mellom 1,1 til 1,7 prosent, og det største løftet lå an til å komme på Nasdaq.

Etter at handelen endelig var kommet i gang på de to sentrale børsene Nasdaq og New York Stock Exchange (NYSE), var det oppgang på alle de tre indeksenes.

Oppgangen skulle imidlertid vise seg å bli kortvarig. Da handelen var pågått i litt over to timer falt alle tre indeksene ned under mandagens sluttnoteringer. Og når handelsdagen var over, endte indeksene slik:

  • Den brede S&P-indeksen er ned 0,2 prosent.
  • Industrisektorens Dow Jones er ned 0,42 prosent
  • Nasdaq-indeksen er opp 0,2 prosent.

Tekaksjer steg

En tungvekter som Meta, som er det børsnoterte morselskapet til Facebook, lå an til en kursoppgang på 1,6 prosent i førhandelen. Det lå dermed i luften at det kunne komme en liten rekyl for tekaksjene etter forrige ukes kursfall som fulgte renteøkningen fra Fed. Mandag endte handelen i Meta-aksjen på 136,37 dollar, etter et fall på 2,9 prosent. Aksjekursen er 200 dollar lavere enn det den var for ett år siden.

Men oppgangen tirsdag ble kortvarig. Da investorene hadde handlet aksjen i drøye to timer snudde det for Meta og kursfallet var på 0,7 prosent. Den neste timene har det forverret seg, og fallet endte på 1,4 prosent.

Andre svære teknologiselskaper, som Apple, lå også an til en kursløft, og da på rundt 1,5 prosent. Tilsvarende lå Tesla an til å stige 2,8 prosent. De to steg henholdsvis 2,1 og 3,5 prosent etter at Nasdaq åpnet, og endte dagen med en oppgang på 2,5 prosent og 0,66 prosent.

Både olje og gull stiger

Litt i strid med optimismen på aksjemarkedene i USA, steg både prisen på olje og gull.

Prisen for et fat nordsjøolje svingte flere ganger gjennom mandagen, men tirsdag har prisen gått fra 84 til godt over 85 dollar per fat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.