Stemningen er god i den ett og et halvt år gamle bedriften like utenfor sentrum av Stavanger.

1. mars i fjor etablerte Egil Messmer (42) og Ronny Granli (45) selskapet som leverer ulike bomodul-løsninger til bruk på anlegg eller på skoler og i barnehager. Nå 1,5 år etter selges 60 prosent av aksjene i selskapet for rundt 150 millioner kroner til private equity-fondet Norvestor.

– Noen blir trigget av å score fotballmål. Her er vi kontraktsjunkier. Det er kjekt å være flink i noe, sier Egil Messmer.

Det er ikke mer enn fire måneder siden representanter fra Norvestor traff Messmer og Lie på oljemessen i Houston. Tirsdag formiddag ble kontrakten endelig underskrevet. Messmer eide før nedsalget til Norvestor 51 prosent av Wexus Gruppen, Ronny Granli 29 prosent og to andre ansatt ti prosent hver.

Gevinster på flere hundre millioner

Messmer vil helst ikke snakke for mye om seg selv. Han har ingen formell utdannelse utover videregående skole, men i løpet av sin vel 20 år lange yrkeskarriere har Messmer solgt tre selskaper. Til sammen har han trolig tjent flere hundre millioner på gründervirksomheten sin. Nøyaktig hva som er grunnlaget for suksessen, er han ikke sikker på.

– Vi er vel ganske gode på å analysere markedet og slutte kontrakter uavhengig av bransje, sier Messmer.

Startet opp da karantene var slutt

Det var i 2011 Messmer solgte sist gang. Da ble Planbygg solgt til London-baserte investorer med en gevinst på flere hundre millioner kroner for gründerne. I Planbygg eide Messmer 36 prosent av aksjene. Da hadde gründerne bygget Planbygg opp fra null til en omsetning på en halv milliard kroner.

Samme dag som karanteneperioden var over, 1. mars i fjor, startet Messmer og Planbygg -kollega Ronny Lie opp Wexus. Veksten har vært formidabel siden oppstarten. Regnskapet viser en omsetning på 49 millioner kroner og et driftsresultat på 17,5 millioner kroner etter ni måneders drift. Etter oppkjøp av en fabrikk i Estland regner Messmer og Norvestor at konsernomsetningen vil ende på rundt 150 millioner kroner og ebitda på rundt 50 millioner kroner i år. Ebitda er driftsresultat før avskrivninger.

– Da vi startet var det liten aktivitet i oljebransjen. Men vi så et sterkt voksende marked innenfor infrastruktur, som veier og kraftledninger, og innen offentlig sektor med bygging av skoler og barnehager, sier Messmer.

De neste fem årene venter Norvestor at omsetningen vil nå en halv milliard kroner og en tredobling av ebitda til rundt 150 millioner kroner.

– Vi var avhengig av å få en solid finansiell partner. Vi skal investere flere hundre millioner kroner de neste årene, sier Messmer.

På bordet foran han på kontoret står en okse.

– Jeg er alltid bull, gliser Messmer.(Vilkår)

– Jeg tror vi bare er i starten av noe som blir veldig stort Investerer i virtuelt møterom Milliardkappløp om hvitt gull dnPlus