Stein Erik Hagen og familiens investeringsselskap Canica as kan skilte med solide tall for fjoråret. Ferske regnskap viser at konsernet hadde et resultat før skatt på 664 millioner kroner, opp fra 356 millioner kroner året før.

Egenkapitalen har passert 12 milliarder kroner, og Hagen tok ut nesten 300 millioner kroner i ordinært utbytte.

– Styret vurderer selskapets og konsernets finansielle stilling som meget god, står det i årsberetningen.

Orklasuksess og The Well-nedtur

At Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica as gikk så det suste i koronaåret, kommer neppe som en overraskelse.

Orkla, som Stein Erik Hagen og familien eier rundt 25 prosent av, omsatte for 47,1 milliarder kroner i 2020.

– Det har vært litt av en reise. Jeg satt og så på noen morsomme tall. Hvis du hadde investert én krone i Orkla i mai 2004 og reinvestert utbytte, så er det seks kroner i dag, altså 500 prosent verdistigning på de årene, sa Hagen om industrisuksessen til DN tidligere i sommer.

The Well, som er heleid av Hagen gjennom Canica, har derimot enda til gode å gå i pluss.

Der har 200 millioner kroner gått tapt siden starten i 2014, og koronapandemien hjalp ikke til i året som gikk. I 2020 gikk The Well på et underskudd på 29 millioner kroner.

Komplett tilbake på børs

Av fremtidige hendelser etter regnskapsåret 2020, blir børsnoteringen av Komplett asa trukket frem. For ti år siden tok Hagen og Canica Komplett av børs, men i juni var selskapet tilbake.

– Hvis du ser på Canicas portefølje, så har vi en stor posisjon i Orkla og Arcus der vi eier gjennom en børsnotert struktur som gir oss styringsfart. Nå kan vi få inn andre eiere som kan bidra til en fortsatt spennende reise, og selskapet kan få bedre tilgang til kapitalmarkedet, sa daglig leder Nils Selte til DN om børsnoteringen av Komplett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.