– Netthandelen har vokst kraftig som følge av koronarestriksjonene i mars 2020, og vi har sterk tro på at dette er en varig endring i forbrukeradferd.

Det sier konsernsjef i Komplett, Lars Olav Olaussen, i en pressemelding. 25 år gamle Komplett er i dag Norges desidert største rendyrkede nettbutikk. I dag leverer selskapet kvartalstall for første gang siden det ble børsnotert i juni.

Olaussen trekker frem at fremgangen kommer på toppen av historisk sterke sammenligningstall fra i fjor da salget til forbrukere ble positivt påvirket av koronapandemien.

I andre kvartal omsatte Komplett for 2,4 milliarder, mot 2,1 milliarder i andre kvartal i 2020.

I første halvår av 2021 hadde netthandelsgiganten inntekter på over fem milliarder kroner, som er en økning på nesten 24 prosent fra første halvår i 2020.

Nettbutikkonsernet eies av Stein Erik Hagen, gjennom hans investeringsselskap Canica.

Resultatet før skatt endte på 78 millioner kroner i andre kvartal mot 59 millioner kroner i fjor – en økning på litt over 30 prosent.

– Komplett leverer en sterk lønnsom topplinjevekst på 17 prosent i andre kvartal drevet av god fremgang for alle våre forretningsområder takket være god innsats fra våre ansatte, sier Olaussen.

Børsnotert i juni

For ti år siden tok Hagen og Canica Komplett av børs, men for en drøy måned siden var selskapet tilbake. I et intervju med DN i februar forklarte Canicas daglige leder Nils Selte hvorfor de valgte å ta Komplett på børs:

– Hvis du ser på Canicas portefølje, så har vi en stor posisjon i Orkla og Arcus der vi eier gjennom en børsnotert struktur som gir oss styringsfart. Nå kan vi få inn andre eiere som kan bidra til en fortsatt spennende reise, og selskapet kan få bedre tilgang til kapitalmarkedet, sa Selte den gang.

Hagens Canica solgte seg ved børsnotering ned til rundt 60 prosent av aksjene i Komplett. Det betyr at Hagen fremdeles sitter med full kontroll over selskapet.

Aksjekursen har svingt beskjedent, og ligger i dag på 57 kroner. Det gjør at selskapet verdsettes til over fire milliarder kroner.

I 2011 var Komplett priset til rundt en milliard kroner. Selskapet har økt omsetningen fra fire milliarder kroner i 2011 til 9,9 milliarder kroner i fjor.

Torsdag morgen går Komplett-aksjen opp 1,6 prosent noen minutter etter børsåpning. Ved 13-tiden handles aksjen opp 3 prosent.

Satser innen IT

Etter børsnoteringen har selskapet også annonsert flere planer, blant annet at konsernet kjøper 65 prosent av aksjene i it-selskapet Ironstone.

– Kjøpet av Ironstone representerer et strategisk attraktivt tillegg til Kompletts tjenester i det voksende servicesegmentet. Komplett vurderer utvalgte oppkjøp for å levere på strategien fremover, sier Olaussen

I pressemeldingen opplyser også selskapet at de har lansert en ny tjeneste for produktleie til forbrukere. Den skal muliggjøre at produkter kan byttes inn eller returneres selv når de er brukt. Det beskriver Olaussen som «et solid bidrag til sirkulærøkonomien».

– Vi er sikre på at denne nye måten å handle produkter vil knytte kundene tettere til Komplett og gi grunnlag for økt kundelojalitet og fremtidige inntektsstrømmer.

Olaussen mener konsernet er godt posisjonert til å kapitalisere på overgangen til økt netthandel.

– Jeg er trygg på at vi har en solid kommersiell plan og et produktsortiment som gir våre kunder en attraktiv kjøpsopplevelse, sier han og legger til:

– Vår utvikling i andre kvartal er et resultat av vår effektive drift, sterke markedsposisjon og gode markedsutsikter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.