Stein Erik Hagen familieselskap Canica er hovedaksjonærer i Orkla. Etter dagens salg av Sapa til Hydro kan Hagen-familien se frem til over én milliard kroner i gevinst.

1,2 milliarder kroner i feriepenger

Canica eier nær 193 millioner aksjer, mens selskapet Tvist 5, eier 50 millioner aksjer. Det gir en samlet eierandel på nær 25 prosent i Orkla.

Orkla får en ren gevinst på fem milliarder kroner etter dagens transaksjon, og vil kalle inn til generalforsamling raskt for å vedta et ekstraordinært utbytte på fem kroner aksjen, ifølge selskapet. 

Dermed kan Hagen -familien se frem til en utbetaling på 1,2 milliarder kroner i løpet av sommeren.  

Folketrygdfondet eier nesten åtte prosent av Orkla, og vil dermed få en utbetaling på oppunder 400 millioner kroner.

Ingenting til ansatte

Mens Orkla-eierne kan glede seg over store gevinster, drypper det ikke nevneverdig på ledelsen og styret i Sapa. 

Ifølge meldingen er det nemlig ikke inngått noen avtaler til fordel for hverken styremedlemmer eller ledende ansatte i Sapa på grunn av transaksjonen. Det vil heller ikke bli inngått noen slike avtaler, ifølge en melding.

Ledelsen i Sapa har «normale insitamentsavtaler» for fortsatt ansettelse, til en samlet verdi på rundt 20 millioner kroner.(Vilkår)

Båtkaptein Vedum: Skal du imponere med båt, kjør sakte inn i havna
Som ung ville Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum imponere på en dame, det endte med båthavari. I partilederens sommerparadis Mjøsa lader Vedum opp til valgkamp.
02:15
Publisert: