Aksjonæroversikter viser at den tidligere rallyføreren og bilimportøren Egil Stenshagen, som er en av de største private investorene på Oslo Børs, har solgt unna aksjer for 75 millioner kroner den siste uken.

Over 225 mill.

Stenshagen og hans familie har verdier for mer enn to milliarder kroner på Oslo Børs, gjennom investeringsselskapet Stenshagen Invest as. Han og forvalterteamet, som består av sønnen Jørgen Stenshagen og de tidligere analytikerne Kjetil Garstad, Aasulv Tveitereid og Ole Petter Kjerkreit, solgte sist uke aksjer i forbruksbanken Bank Norwegians morselskap Norwegian Finans Holding for oppunder 45 millioner kroner.

I tillegg selger de ned i entreprenørselskapet AF Gruppen, med et nedsalg på i overkant av 20 millioner kroner sist uke.

I de foregående ukene har investeringsselskapet solgt aksjer for om lag 150 millioner kroner, mesteparten i gjeldsinvesteringsselskapet B2Holding og noe i it-selskapet Bouvet. Det gjør at Stenshagen har solgt unna aksjer for omtrent 225 millioner kroner etter at han uttalte til DN at han er «all in» på Oslo Børs i begynnelsen av mai måned. 

– Gi meg et forslag til noe som er bedre enn å ha pengene på børsen, sa han til DN da. 

Da Oslo Børs opplevde et av de største fallene i 2017 tidligere denne måneden lettet Stenshagen noe på sløret om grunnen til nedsalget. 

– Vi vil ha krutt til å kjøpe hvis fallet kommer, sa han.

Hedgefond og børs

Strategien til forvalterne har vist seg å være vellykket. De har levert 30 prosent i årlig avkastning siden selskapet startet opp for seks år siden.

Som DN tidligere har omtalt har Stenshagen i tillegg til pengene på Oslo Børs investert rundt 50 millioner kroner i det svenske hedgefondet Cevian og rundt 100 millioner kroner i det amerikanske hedgefondet til nordmannen Ole Andreas Halvorsen, Viking.

Stenshagen har investert i 12 selskaper på Oslo Børs, deriblant AF Gruppen, Bouvet og Multiconsult.

Egil Stenshagen har ikke besvart DNs henvendelse mandag. (Vilkår)

Slik reagerer finansministeren på stormen mot Bjørn Dæhlie
Bjørn Dæhlie fikk gjennomgå for sine uttalelser om formueskatt. Slik reagerer finansministeren.
01:36
Publisert: