Steve Eisman ble viden kjent etter at han ble portrettert i boken «The Big Short», som regissøren Adam McKay i 2015 gjorde til spillefilm. Da Eisman jobbet i hedgefondet Frontpoint Partners i 2007 var han en av de få som veddet imot bankene og tjente haugevis av penger på den amerikanske kreditt- og boligboblekollapsen i USA som førte til verdensomspennende finanskrise.

Steve Eisman.
Steve Eisman. (Foto: Brendan McDermid/Reuters/NTB Scanpix)

Han har fått kallenavnet Steve «Big Short» Eisman. Nå vedder han på kursfall i elbilprodusenten Tesla.

– Har problemer med å gjennomføre

– Elon Musk er en veldig, veldig smart mann, men det er mange smarte folk i denne verden og du må gjennomføre. Han har problemer med å gjennomføre, sier Eisman i et intervju med Bloomberg Television.

– Han er ikke involvert i selvkjørende biler så vidt jeg vet, og neste år kommer han til å få stor konkurranse, sier han.

Tesla har imidlertid allerede produsert delvis selvkjørende biler. Elon Musk har på Twitter varslet at det i august kommer til å rulle fullstendig selvkjørende biler ut av selskapets fabrikker.

Mer tro på General Motors

Gjennom kapitalforvalteren Neuberger Berman Group vedder Eisman på at kursen til Tesla-aksjen vil falle over tid, såkalt shorting. Dermed føyer han seg inn i rekken av Tesla-skeptikere som har sørget for at elbilprodusenten er blant verdens mest shortede selskaper.

Eisman peker på at antallet personer i toppledelsen som har forlatt selskapet er bekymringsverdig.

– Selskapet har mistet et enormt antall toppsjefer de siste to årene, sier han.

Forvalteren har langt mer tro på etablerte bilprodusenter og trekker frem amerikanske General Motors (GM) som sin favoritt på grunn av GMs virksomhet «Cruise» som utvikler selvkjørende systemer.

Legger frem resultater på onsdag

Onsdag legger Tesla frem resultater for andre kvartal. Som vanlig er det knyttet stor spenning til tallene og ikke minst til hva Tesla-sjef Elon Musk kommer til å si – og hvordan.

I første kvartal ga han de fleste bakoversveis da han under telefonkonferansen avbrøt analytikere og nektet å svare på det han mente var dustete spørsmål.

– Disse spørsmålene er så tørre. Du tar livet av meg, svarte han en av analytikerne på spørsmål om hvor mange av de reserverte Tesla Model 3–ene som hadde gått til bestilling.

Musk og Tesla klarte ved utgangen av andre kvartal å nå målet om å produsere 5000 Model 3 i uken. Musk har sagt at selskapet kommer til å være lønnsomt i tredje og fjerde kvartal i år. Når resultatene for andre kvartal legges frem på onsdag er det derfor fortsatt ventet et underskudd.(Vilkår)

I natt kom regnet: Men denne bonden tør bare å håpe
Natt til søndag fikk bonde Bård Alm på Hadeland mer regn enn han har fått til sammen siden 17. mai. Nå håper han alt vil snu.
02:01
Publisert: