Den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin og leder for Representantenes hus Nancy Pelosi gjør torsdag et nytt forsøk på å skrape sammen en avtale om en femte korona-krisepakke for den amerikanske økonomien.

Det skriver CNBC.

Partene skal holde et telefonmøte klokken 19:00 norsk tid.

Fortsetter diskusjonen

Partene møttes onsdag i et møte som varte i over 90 minutter for å diskutere størrelse og omfang på krisepakken, men det ble ingen enighet. I forkant av møtet uttalte Mnuchin at han hadde tro på at det fantes en rimelig løsning for avtalen.

– Jeg sier at vi skal gjøre et nytt, seriøst forsøk på å få dette gjort, sa Mnuchin i en konferanse i forkant av onsdagens møte, ifølge CNBC.

– Jeg tror det finnes et rimelig kompromiss.

Demokratene hadde foreslått en krisepakke på 2200 milliarder dollar, som er et stykke unna republikanernes tilbud.

Under møtet onsdag tilbød finansminister Mnuchin et forslag på 1600 milliarder dollar opp fra tidligere 1300 milliarder, ifølge NBC News.

Forslaget inkluderer 250 milliarder dollar for statlige og lokale myndigheters støtte, 400 dollar per uke i ekstra arbeidsledighetsytelser, 150 milliarder dollar for utdannelse, 75 milliarder dollar for Covid-19-testing og kontaktsporing, samt 60 milliarder dollar for utleie- og pantelåneassistanse, skriver NBC.

I etterkant av onsdagens møte sa Pelosi ifølge CNBC at hun ikke utelukker en avtale torsdag.

– Forhåpentlig kan vi finne et felles grunnlag i saken, og det snart, sa hun.

Gjennomsnittlig 43.000 tilfeller hver dag

Koronatilfellene i USA stiger stadig, og i løpet av de siste syv dagene har landet sett i gjennomsnitt 43.000 nye tilfeller hver dag. Det fører til at flere forretninger og selskaper har måttet holde stengt i lengre perioder, og må se seg nødt til å holde stengt også i tiden fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.