Mandag morgen meldte det svenske investeringsselskapet Mellby Gård at de ønsker å by på det svenske kles-konsernet Kappahl.

Budet var på 20 kroner per aksje, som priser selskapet til 1,54 milliarder svenske kroner, eller 1,4 milliarder norske kroner.

– Vi tror at selskapet skal kunne fungere bra i et unotert miljø, sier Mellby Gårds administrerende direktør, Johan Andersson, til Dagens Industri.

Kappahlaksjen steg kraftig på meldingen om budet.
Kappahlaksjen steg kraftig på meldingen om budet. (Foto: Skjermdump Infront)

Budet ga aksjen et byks opp nærmere 40 prosent fra sluttkurs fredag, og handles nå på 19,56 svenske kroner, like under budprisen.

Fra før av eier investeringsselskapet 29,58 prosent av alle aksjene i selskapet. I skrivende stund kjøpes de frie aksjene på børs på 19,56 som verdsetter selskapet til 1,075 millioner svenske kroner.

Etter børsslutt på fredag var aksjen priset på 13,99 svenske kroner, og et kjøp av resterende aksjer betyr en premie på 43 prosent for de eksisterende aksjonærene i forhold til sluttkursen på fredag, melder E24.

Med Kappahl, som resten av varehandels-bransjen, tar omstillingen til netthandel tid og koster mye.

Svake tall

Kvartalsrapporten for konsernet, som er notert på Stockholm-børsen, viste svake tall.

Omsetningen falt 3,3 prosent og driftsresultatet falt kraftig ned til seks millioner svenske kroner, fra 121 millioner svenske kroner året før.

I Norge har Kappahl-konsernet 101 butikker.

For den norske delen av konsernet var derimot 2018 et år positive, men fallende tall. Omsetning endte på 1,18 milliarder kroner, ned fra 1,27 milliarder kroner i 2017.

Resultat før skatt endte på sterke 59,2 millioner kroner, men var ned fra 63,4 millioner kroner i 2017.

I følge kvartalsrapporten til hele konsernet, måtte de i andre kvartal stenge ned 20 butikker, og ønsket dermed å spare inn 100 millioner svenske kroner.

Oppretter budkomité

Kappahl melder i en pressemelding at de har opprettet en uavhengig komité som skal vurdere budet.

Leder for komiteen vil være Pia Rudengren. Medlemmene i komiteen er styremedlemmer i selskapet.

– Vi i den uavhengige budkomiteen tar jobben vår veldig alvorlig. Vi vil om kort tid presentere hvilke økonomiske rådgivere vi har valgt, sier Rudengren i pressemeldingen.

– Den daglige virksomheten på Kappahl fortsetter som vanlig, skriver kommunikasjonssjef i selskapet, Charlotte Högberg i en epost til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.