Fotballklubben Liverpool i Storbritannia er lagt ut for salg, skriver nettavisen The Athletic mandag.

Det er i dag amerikanske Fenway Sports Group (FSG) som eier klubben, som ifølge Forbes er verdsatt til 4,45 milliarder dollar.

«Det har vært flere eierskapsendringer i Premier League-klubber den siste tiden, i tillegg til rykter om at klubber eller andeler av klubber er til salgs. Vi har fått regelmessige henvendelser om vårt eierskap av Liverpool», skriver FSG i en uttalelse til The Athletic.

Ifølge nettstedet skal det ha blitt laget en «fullstendig salgspresentasjon» for potensielle interessenter. The Ahtletic skriver videre at storbankene Goldman Sachs og Morgan Stanley er blitt hyret som rådgivere.

12 år som eiere

FSG kom inn som majoritetseier i Liverpool i oktober 2010, da konsernet kjøpte klubben fra George Gillett jr. og Tom Hicks. Siden den gang har Liverpool vunnet blant annet toppdivisjonen i England, Premier League, i 2019/2020-sesongen, og vant Champions League sesongen før det.

I uttalelsen sendt til The Athletic mandag skriver FSG at det er «fullstendig forpliktet til Liverpools suksess både på og av banen», men gjentar at det som tidligere alltid vil vurdere nye aksjonærer dersom vilkårene er gode og til klubbens beste.

FSG er kontrollert av amerikaneren John W. Henry, som grunnla konsernet sammen med styreleder Tom Werner. FSG eier også baseballklubben Boston Red Sox, tv-stasjonen NESN og halvparten av aksjene i Roush Fenway Racing og Fenway Sports Management.

Siden amerikanerne tok over klubben har FSG spyttet over hundre millioner pund inn i klubben, penger som blant annet er blitt brukt på oppgraderinger av hjemmebanen Anfield og flytting til et toppmoderne treningsanlegg i Kirkby, litt utenfor Liverpool by.

The Athletic nevner ingen potensiell salgssum, og påpeker at det ikke er klart om klubben faktisk blir solgt eller ikke. Men FSG skal være åpne for bud, skriver nettstedet.

Ifølge Forbes hadde Liverpool en omsetning på 619 millioner dollar i regnskapsåret 2021, med et driftsresultat på 62 millioner dollar.

Tung start på sesongen

En annen toppklubb i Englands øverste divisjon har allerede fått nye eiere i år. Som følge av sanksjonene rettet mot Russland etter invasjonen av Ukraina ble oligarken Roman Abramovitsj før sommeren nødt til å selge Chelsea, en transaksjon som til slutt verdsatte London-klubben til over fire milliarder pund.

Inn kom amerikaneren Todd Boehly som ny eier.

Liverpool var også som kjent også en av de seks britiske lagene som tidligere i år ville danne en såkalt superliga, sammen med tre spanske og tre italienske lag. Etter massive protester fra så og si alle hold snudde alle de engelske lagene bare dager etter at konseptet ble lansert.

I etterkant av fadesen gikk FSG-eier Henry ut med en offentlig beklagelse til Liverpool-fansen. Overfor The Athletic tidligere i år insisterte amerikaneren på at FSG ikke kom til å selge klubben.

– Vi ser fortsatt på dette som et langsiktig prosjekt. Vi er sultne på mer suksess og flere trofeer, sa han.

Etter å ha endt ett poeng bak Manchester City på toppen av Premier League-tabellen i forrige sesong, har starten på inneværende sesong vært langt tråere for Liverpool. Etter 13 kamper står Liverpool med 19 poeng, noe som holder til en foreløpig åttendeplass på tabellen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.