Storebrand-forvalter Andreas Berdal Lorentzen (42) slutter etter å ha gitt fondet Storebrand Vekst en årlig avkastning på 14 prosent siden 2009. 

Ikke til konkurrent

Han var først taus om ny arbeidsgiver, men fredag kveld kom en melding fra Holta Invest som opplyste at Lorentzen var blitt ansatt som ny porteføljeforvalter.

- Hos Holta Invest vil jeg kunne bygge videre på forvaltningen jeg har utøvet de siste årene og samtidig utvikle meg videre, sier Lorentzen i meldingen fra sin nye arbeidsgiver.

Han forklarer at det vil være større grad av fleksibilitet i et privat selskap og at han har mange muligheter. 

- Jeg ble også tiltrukket av miljøet i Holta Invest og muligheten til å kunne bidra til å utvikle dette videre, forklarer han.

- Et eventyr

Storebrand Vekst var ett av de dårligste aksjefondene som investerer i aksjer på Oslo Børs før Lorentzen overtok i januar 2009. 

Forvalteren har tre ganger toppet DNs oversikt over beste norske aksjefond, senest i februar i år.

Dette har han klart blant annet ved å satse på it- og helse/biotek-aksjer.

– Det har vært en morsom reise, det har vært et eventyr, sier forvalteren. 

Analytiker Fredrik Thoresen
Analytiker Fredrik Thoresen (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/Scanpix)

- Flinkere enn meg

Hans arvtager ble også kjent fredag.

Fredrik Thoresen kommer som it- analytiker fra SEB og har bakgrunn fra blant annet DNB Markets, og som forvalter i Sector Asset Management før den tid. 

Lorentzen, som fortsatt er hos Storebrand, vil nå sørge for at Thoresen kommer i gang på best mulig måte. 

– Han er topprangert på it- og telekom, så han er jo mye flinkere enn meg, sier Lorentzen. 

- Men er det enkelt å kopiere 14 prosent årlig avkastning?

– Jeg tror forutsetningene er de beste, han er en kjempeflink kar, sier forvalteren.

Anbefaler bytte

Nyheten om Lorentzens avgang kommer fra uventet hold. 

I en pressemelding fredag melder finansrådgivningsselskapet Finansco at de takker for reisen, og anbefaler kundene å følge forvalteren ut døren. 

Siden 2011 har Finansco hatt Storebrand Vekst som en viktig komponent i sine kundeporteføljer, med «formidabel» meravkastning, påpekes det.

«Ser man på historikken for fondet Storebrand Vekst er det et distinkt skille mellom perioden før Andreas Lorentzen overtok, og i hans periode. Man bør etter vår vurdering legge mindre vekt på forvaltningsselskapenes pr-strategi om å si at forvalterbytter ikke betyr så mye, og det er et stort rødflagg når fond bytter forvalter», skriver selskapet.

Finansco holder likevel døren på gløtt for en tilbakekomst til Storebrand.

«Fra vårt uavhengige ståsted vil vi først se Fredrik levere resultater før vi igjen vurderer om dette skal inngå i våre porteføljer. Finansco takker igjen Andreas Lorentzen for bidraget til å skape meravkastning i våre kunders portefølje, og ønsker lykke til videre i karrieren», heter det.

Fredrik Thoresen starter som ny forvalter av Storebrand Vekst og Storebrand Optima Norge 1.juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager Børge Lund «Lunch»
Tegneserieskaper Børge Lund viser hvordan tegneserien «Lunch» lages.
04:42
Publisert: