Pensjons- og forsikringsgiganten Storebrand kjøper hele Dtanica Pensjonsforsikring i Norge for 2,01 milliarder kroner, ifølge en melding mandag.

Dancia er et datterselskap i Danske Bank og er den sjette største tilbyderen av innskuddspensjon i Norge med en markedsandel på fem prosent.

Bedre tjent med ny eier

Danica forvalter verdier for rundt 30 milliarder kroner, der mesteparten består av innskuddspensjonsmidler, noe privat sparing og en marginal andel garanterte produkter. Resultat før skatt endte på 127 millioner kroner i 2020 av rundt 300 millioner kroner i premieinntekter.

Den danske toppsjefen i Danica Pension, Ole Krogh Petersen, sier de er i ferd med å avslutte en vellykket strategiperiode og at konsernet har vurdert sin tilstedeværelse i Norge og hvorvidt det er den rette eieren til å videreutvikle selskapet.

– Vi kom frem til, at både våre kunder og Danica samlet sett vil være bedre tjent med en ny eier, sier han i en pressemelding.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde Storebrand 1058 milliarder kroner under forvaltning. I løpet av to dager i oktober 2017 meldte Storebrand at det overtok porteføljene til pensjonsselskapet Silver og kjøpte fondsforvalteren Skagen.

Storebrand vil finansiere oppkjøpet med tilgjengelige midler i selskapsporteføljen. Dette utgjør 24 milliarder kroner. Transaksjonen ventes å påvirke konsernets solvensgrad med minus fem prosentpoeng umiddelbart, opplyses det. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.