Markedet later til å ta nyheten godt imot. Aksjekursen til Storebrand stiger rundt 4,5 prosent torsdag morgen.

– EQT Public Value har fulgt Storebrand over tid og er imponert over arbeidet som selskapet har lagt ned for å styrke balansen med mål om å skape et solid grunnlag for videre vekst, sier Fredrik Åtting, partner i EQT Partners.

Fredrik Åtting er partner i EQT Partners.
Fredrik Åtting er partner i EQT Partners. (Foto: EQT)

Åtting er valgt som nytt styremedlem i pensjon- og forsikringsselskapet Storebrand.

EQT opplyser om at fondet gjennom EQT Public Value har en eierandel på 2,5 prosent av aksjene i Storebrand. Det gjør oppkjøpsfondet til sjette største aksjonær etter en rekke andre institusjonelle investorer, ifølge siste oppdaterte aksjonæroversikter.

Vil dra nytte av megatrender

– EQT Public Value mener Storebrand er godt posisjonert for å dra nytte av megatrendene innen individuell pensjonssparing og selskapet har en spesielt sterk stilling innen ESG-produkter, sier Åtting.

ESG står for «environmental, social and corporate governance».

– Samtidig har Storebrand et solid utgangspunkt for å lede an i videre konsolidering av en bransje hvor stordriftsfordelene er betydelige, sier han.

Vil være aktiv eier

Åtting er i dag investeringsrådgiver til EQT Public Value og sier at fondet ønsker å være en aktiv eier i Storebrand og vil tilby sine ressurser og nettverk for å bidra til videre lønnsom vekst.

– EQT Public Value ser spesielt et stort potensial innen digitalisering av distribusjonsmodellen i privatmarkedet, samtidig som EQT har omfattende erfaring innen alternative investeringsprodukter og M&A-prosesser (fusjoner og oppkjøp, red.amn.), sier Åtting.

EQT ble opprinnelig startet i Sverige, men oppkjøpsfondet har med årene vokst utenfor både Sverige og Nordens grenser. Selskapet forvalter i dag i overkant av 400 milliarder kroner gjennom 19 ulike fond.

Glad for å få inn aktive eiere

Kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i Storebrand sier det alltid er fint å få inn aktive eiere, og overlater til valgkomiteens leder Per Otto Dyb å svare på valget av EQTs Fredrik Åtting som nytt styremedlem.

Dyb sier at det til tider har vært lite respons på deres henvendelser til de største aksjonærene om å gå inn i styret.

– Vi i valgkomiteen har vært opptatt av å få aksjonærer som ønsker å ta aktiv del i utvikling av selskapet og det har til tider vært vanskelig. Når en såpass stor aksjonær som EQT melder sin interesse for å gå inn i styret synes vi det er positivt, sier Dyb.

– Det er alltid viktig og verdifullt å ha noen som ønsker å bidra til utvikling av selskapet og at aksjonærverdiene styrkes, sier han.

Dyb sier de møtte EQT for første gang i november.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.