Storebrand har inngått en avtale om å kjøpe det norske fintek-selskapet Kron, fremgår det av en børsmelding mandag morgen.

Prisen ligger på 400 millioner kroner og transaksjonen er ventet å bli gjennomført i løpet av fjerde kvartal i år.

– Kron har lykkes med å skape sterkt engasjement rundt sparing og investering gjennom sin digitale tjeneste for fond og pensjon. Krons brukeropplevelse sammen med Storebrands produktkompetanse og sterke distribusjonskraft vil være meget attraktivt for eksisterende og nye kunder. Dette er en perfekt match, sier konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad, i meldingen.

Emma Tryti, sjef i Kron.
Emma Tryti, sjef i Kron. (Foto: Per Thrana)

Et ytterligere vederlag er betinget av fremtidig forretningsutvikling hos Kron, opplyses det videre.

Kron ble etablert i 2017, som et datterselskap av Formuesforvaltning, og ledes i dag av Emma Tryti. Selskapet tilbyr fondstjenester, og har i dag om lag syv milliarder kroner under forvaltning fordelt på 67.000 kunder.

– Sammen skal vi skape stadig bedre tjenester og nå ut til enda flere. Vi skal fortsette å forenkle og gleder oss til å styrke tilbudet i spare- og investeringsmarkedet, til det beste for kundene, sier Kron-sjef Emma Tryti i meldingen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.