Da børsene åpnet i USA tirsdag var det med et bakteppe av negative nyheter fra konsumsektoren. Walmart meldte etter børsslutt mandag at butikkjeden kutter estimatene for andre kvartal, og med det resultatvarselet lå Walmart-aksjen an til å få gjennomgå tirsdag.

I førhandelen ble aksjekursen sendt ned med nærmere ni prosent. Aksjemarkedet var heller ikke nådig da markedsplassene åpnet. Walmart-aksjen endte dagen med et fall på over syv prosent.

At Walmart melder om tungsolgte varer og store lagre preger også Amazon og Target. Amazon-aksjen falt over fem prosent, mens Target-aksjen falt over tre prosent.

Etter hvert som børsdagen utviklet seg ble også stemningen mer dyster:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt over én prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen faller 0,6 prosent.
  • Nasdaq, som inneholder flest teknologiselskaper, falt nesten to prosent.

En av de store truslene for forhandlerleddet er økt inflasjon. Flere analytikere i de store amerikanske investeringsbankene kapper kursmålene på Walmart kraftig tirsdag morgen amerikansk tid, ifølge Bloombergs oversikt.

Likevel anbefaler et kraftig overtall av analytikerne fortsatt å kjøpe Walmart-aksjen, men investorene må vente seg mindre kurspotensial.

Oljeprisen legger også press

I tillegg til økt inflasjon, som kan gi økte renter allerede på onsdag, truer også høyere energipriser aksjemarkedene i USA.

Før børsene åpner i USA er referanseprisen for amerikansk råolje i ferd med å nærme seg 100 dollar per fat, og har med det steget 1,5 prosent i løpet av få timer.

Prisen på et fat nordsjøolje har steget knappe tre prosent siden Oslo Børs stengte fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.